Nedjelja, 02. travnja 2023.

MAJMUNSKI PROTEST Hoće li nakon biciklističko-sodomitske parade doći do epidemije majmunskih boginja u Zagrebu?

Svjetska zdravstvena organizacija, kako je najavljeno, sljedeći će tjedan s partnerima i „stručnjacima” diljem svijeta raditi na promjeni naziva virusa majmunskih boginja i njegovih sojeva. Sojevi su „kontroverzni“ jer su nazvani po afričkim regijama.

Ove je godine zabilježeno više od 2100 zaraza majmunskim boginjama, od čega ih je 84 posto u Europi, 12 posto u Sjevernoj i Južnoj Americi, a samo tri posto u Africi.

Oyewale Tomori, virolog na sveučilištu Redeemer u Nigeriji, podupire promjenu naziva sojeva majmunskih boginja. „Ali čak je i naziv majmunske boginje pogrješan”, izjavio je AFP-u. „Da sam majmun, protestirao bih. To zapravo nije bolest majmuna”.

Majmuni, istina, ne mogu protestirati, barem za sada, no ako se ne radi o bolesti majmuna o čijoj se bolesti radi?

Podsjetimo, Alemka Markotić, za mainstream medije uzor borbe protiv COVID-19, nedavno je rekla kako su za „pojavu nekakve epidemije u Europi” odgovorni, ne majmuni, nego „uglavnom muškarci koji su imali odnose s muškarcima”. Slično je rekao i epidemiolog Bernard Kaić.

Čak i Svjetska zdravstvena organizacija to priznaje u svome službenom izvještaju:

„Većina prijavljenih slučajeva koja je do sada identificirana zbog probleme sa zdravljem u primarnim ili sekundarnim zdravstvenim ustanovama je uključivala uglavnom, ali ne isključivo, muškarce koji imaju spolne odnose s muškarcima“.

Izvješće Agencije za zdravstvenu zaštitu Ujedinjenog Kraljevstva pokazalo je da je do 8. lipnja bilo 336 potvrđenih slučajeva, a 99 posto njih bili su muškarci. Vlasti su intervjuirale 152 od ovih slučajeva, a 151 su bili muškarci koji su imali spolne odnose s muškarcima.

U Zagrebu je u subotu održan tzv. Pride Ride, tj. sodomitska parada na biciklima. „Nećemo dopustiti konzervativnim i klerikalnim strujama da gaze ljudska prava“, poručeno je s biciklističko-sodomitske parade.

Nismo čuli mišljenja „stručnjaka“, no postavlja se pitanje nije li navedena parada potencijalna zdravstvena ugroza? Ne će li u glavnome gradu doći do epidemije majmunskih boginja?

Bilo bi to diskriminatorno prema građanima Zagreba, ali i prema majmunima koji bi se, ni krivi ni dužni mogli naći, na udaru gnjevnih ljudi. Tada bi zaista mogli organizirati protest.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...