Petak, 29. ožujka 2024.

EKUMENIZAM I SABLAZAN U SAMO JEDNOJ SLICI „Svećenica“ golih nogu na otvorenju Mediteranskih teoloških susreta

Kad je pred tri godine na Ljetnu školu teologije u Dubrovniku tadašnji dubrovački biskup Mate Uzinić (danas nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije) pozvao feminističku „teologinju“ Tinu Beattie mons. dr. Ratko Perić, u međuvremenu umirovljeni biskup mostarsko-duvanjski, poslao mu je „kolegijalno pismo“ i upozorio ga na to da se „notorna heretičarka“ Tina Beattie zauzima za kontracepciju, rani abortus, „brakove“ homoseksualnih unija, ređenje žena, ukidanje celibata i za druge moderne doktrinarne i moralne anomalije.

Ove  godine i Riječka nadbiskupija, pod palicom Mate Uzinića, od 10. do 16. srpnja organizira Mediteranske teološke susrete u Lovranu pod naslovom „Sloboda i odgovornost za izgovorenu riječ“, za studente treće, četvrte i pete godine studija teologije te apsolvente katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta, kao i za studente poslijediplomskih studija teologije.

„Kako bi ovaj program u svojim teološkim promišljanjima bio dodatno obogaćen i ekumenski otvoren, među predavače su uz katoličke uključeni i pravoslavni i protestantski teolozi. Isto tako na ovaj se program mogu prijaviti i studenti protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta“, stoji u najavi Mediteranskih teoloških susreta.

Do kuda seže postkoncilski „ekumenizam“ s hereticima ponajbolje oslikava fotografija s otvorenja Mediteranskih teoloških susreta.

Naime, u prvome redu s nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem sjedi i ženska osoba s kolarom, razgolićenih nogu, očito „svećenica“ neke od protestantskih sljedbi.

Mislimo da ovome nije potreban poseban komentar.

Sablazan lažnoga ekumenizma je očigledna.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...