Naslovnica Istaknuto Kao i s COVID-om, YouTube će se suzbiti sadržaj o pobačaju koji...

Kao i s COVID-om, YouTube će se suzbiti sadržaj o pobačaju koji je u suprotnosti s ‘autoritetima’ javnog zdravstva’

0

Prošlog tjedna div društvenih medija YouTube objavio je da poduzima mjere protiv takozvanih “dezinformacija” u vezi s pobačajem, obećavajući da će razbiti sadržaj koji “promiče lažne tvrdnje o sigurnosti pobačaja” i dodati oznake “konteksta” iz “autoritativnih izvora”.

Čini se da ovaj potez sugerira da Big Tech kompanija namjerava koristiti istu vrstu lažnog “konteksta” i “provjere činjenica” oznaka te taktike cenzure primijenjene tijekom pandemije COVID-19 kako bi počela usmjeravati politički diskurs o pobačaju.

“Počevši od danas i pojačavajući se tijekom sljedećih nekoliko tjedana, uklonit ćemo sadržaj koji pruža upute za nesigurne metode pobačaja ili promiče lažne tvrdnje o sigurnosti pobačaja prema našim pravilima o medicinskim dezinformacijama”, rekao je YouTube u izjavi od 21. srpnja.

Dok bi prvi dio izjave mogao pomoći u zatvaranju sadržaja koji savjetuje opasne pobačaje kod kuće, drugi je odmah izazvao zabrinutost da bi YouTube mogao ciljati pro-life sadržaj na isti način na koji je ciljao videozapise koji se suprotstavljaju vladinim mjerama protiv COVID-19 poput maskiranja, socijalnog distanciranja i eksperimentalne injekcije.

Prema YouTubeovim pravilima o “dezinformacijama”, medicinski sadržaj “koji je u suprotnosti sa smjernicama lokalnih zdravstvenih vlasti ili [Svjetske zdravstvene organizacije] o određenim sigurnim medicinskim praksama” neće biti dopušten na stranici.

To je loša vijest za kreatore pro-life sadržaja, budući da WHO tvrdi da je “inducirani pobačaj jednostavan i uobičajen zdravstveni postupak” koji je “siguran ako se provodi metodom koju preporučuje WHO, koja odgovara trajanju trudnoće i od strane nekoga s potrebnim vještinama”.

Kao i kod COVID-a, korisnici YouTubea koji potraže sadržaj povezan s pobačajem odmah će dobiti definicije i resurse neodgovornih birokratskih vladinih agencija, koje iznose informacije s izrazito pro-abortivnim stavom.

Potražite bilo koji sadržaj vezan uz pobačaj na YouTubeu i sada ćete vidjeti novu oznaku “kontekst” koja se pojavljuje u vezi sa “zdravstvenim informacijama o pobačaju”. “Abortus je postupak kojim se prekida trudnoća”, navodi se u kontekstualnoj oznaci, citirajući hladnu, kliničku definiciju abortusa koju je dala Nacionalna medicinska knjižnica SAD-a.

Baš kao što su učinili s koronavirusom, YouTube pokušava konsolidirati mišljenje i zatvoriti raspravu o pobačaju, tvrdeći da daje autoritativnu, nepristranu definiciju vrlo kontroverzne prakse jednostavnim citiranjem moralno zaobilazećih riječi koje su pripremile vladine agencije, piše LifeSite News.

Exit mobile version