Naslovnica Istaknuto RADIKALNA GENDER IDEOLOGIJA U LA: ‘Najveći je problem bjelačko cis-heteropatrijarhatsko društvo’

RADIKALNA GENDER IDEOLOGIJA U LA: ‘Najveći je problem bjelačko cis-heteropatrijarhatsko društvo’

0

Ujedinjeni školski okrug Los Angelesa usvojio je radikalni kurikulum rodne teorije koji upućuje učitelje da rade na “razbijanju rodne binarnosti”, da eksperimentiraju s rodnim zamjenicama kao što su “oni”, “ze” i “drvo” i da usvoje “trans-afirmirajuće” programiranje kako bi njihove učionice bile “queer cijele školske godine”.

Dobio sam gomilu javno dostupnih dokumenata od Los Angeles Unifieda koji ilustriraju do koje je mjere rodna ideologija ušla u glavni tok drugog najvećeg školskog okruga u zemlji. Od 2020. Odjel za ljudske odnose, različitost i pravednost okruga stvorio je infrastrukturu za prevođenje osnovnih načela akademske queer teorije u K-12 pedagogiju. Programiranje uključuje širok raspon konferencija, prezentacija, nastavnih planova i programa, programa osposobljavanja nastavnika, klubova za “rod i seksualnost” vođenih od odraslih i prosvjeda koje sponzoriraju škole.

Na konferenciji koja je trajala tjedan dana prošle jeseni, pod naslovom “Potpora LGBTQ+ studentima, osoblju i obiteljima”, administratori su bili domaćini radionica s prezentacijama o “razbijanju [rodne] binarnosti”, pružajući djeci “besplatnu odjeću koja potvrđuje rod” i razumijevanje “što tvoj queer srednjoškolac želi da znaš”, i stvarajući “kontranarative protiv glavnog narativa mainstream bjelačkog cis-heteropatrijarhatskog društva”.

Narativ slijedi standardnu ​​akademsku traku: bijeli, cisrodni, heteroseksualni muškarci izgradili su represivnu društvenu strukturu, podijelili svijet na lažnu binarnost muškarca i žene i iskoristili taj mit za tlačenje rasnih i seksualnih manjina. Religija je također mehanizam potiskivanja. Tijekom konferencije okrug je istaknuo kako učitelji mogu “odgovoriti na vjerske prigovore” na rodnu ideologiju i promovirao materijale o tome kako učenici mogu biti “muslimani i trans”.

U drugom programu obuke, pod nazivom “Queering Culture & Race,” Ured za ljudske odnose, raznolikost i jednakost potaknuo je učitelje da usvoje načelo intersekcionalnosti, ključno načelo kritičke rasne teorije, i primijene ga u učionici.

Prvo, administratori su tražili od nastavnika da se identificiraju prema rasi, spolu i seksualnoj orijentaciji te da razmotre svoj položaj u hijerarhiji identiteta. Okrug je tada poticao učitelje da “izbjegavaju rodno određene izraze” u učionici, uključujući “dječake i djevojčice” i “dame i gospodo”, koji su, prema queer teoriji, ostaci opresivne rodne binarnosti.

Administratori su također upozorili učitelje da će možda morati raditi protiv obitelji svojih manjinskih učenika, posebno crnih učenika, u vezi sa seksualnošću. “Crna zajednica često ima krute i tradicionalne poglede na seksualnu orijentaciju i rodno izražavanje”, tvrdili su voditelji. “Crna LGBTQ omladina doživljava homofobiju i transfobiju iz svojih obiteljskih zajednica.”

Konačno, Los Angeles Unified uložio je sve u programiranje “trans-afirmacije”. Odjel za ljudske odnose, različitost i jednakost preplavio je okrug nastavnim materijalima, uključujući, na primjer, videozapise konzultantske tvrtke Woke Kindergarten koji potiču petogodišnjake da eksperimentiraju s rodnim zamjenicama kao što su “oni”, “ze”, i “drvo” i usvojie nebinarne rodne identitete koji “se vama sviđaju”. Okrug zahtijeva od nastavnika da koriste učenikovo željeno ime i zamjenicu i da učenikov spolni identitet drže u tajnosti od roditelja ako učenik to želi, piše Fox News.

Exit mobile version