Naslovnica Istaknuto Jesmo li svjedočili propalom prosvjedu protiv Hrvatske demokratske zajednice prošle subote?

Jesmo li svjedočili propalom prosvjedu protiv Hrvatske demokratske zajednice prošle subote?

0

Prosvjednici su se prejučer okupili na skupu pod nazivom „Dajemo vam otkaz“, koji se je održao na Trgu žrtava fašizma, gdje su prosvjednici zatražili ostavku vlade i raspisivanje prijevremenih izbora. Okupio se relativno mali broj, oko tisuću do dvije tisuće prosvjednika. To je pokazalo da politički i ideološki protivnici HDZ-a nisu sposobni organizirati prosvjed koji će, nakon velikih prosvjeda zbog pandemije COVID-a 19, okupiti veliki broj ljudi (barem da napune Trg žrtava fašizma).

To je posebno zabrinjavajuće s obzirom na to da smo svjedočili porukama koje su zanimljive i upozorenjima na probleme sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, Europskom unijom, transhumanizom i tako dalje. S druge strane je zabrinjavajuće što su pripadnici ekstremne ljevice (Radničke fronte) i ekstremne desnice (kao poklonici Marka Franciškovića) prisutni na skupu kojemu je cilj promijeniti vlast, a ne preći u režimsku diktatoru.

Predstavnici mainstream medija (ili režimskih medija) spominju verbalne napade na novinare (koji su za svaku osudu) i mladića koji je uhićen, ali ne pokušavaju analizirati zašto je propao prosvjed? Propao je jer nije postojala dovoljno jako organizacija, nije se o prosvjedu moglo čitati u medijima, a na društvenim mrežama volonteri nisu postojali, tj. nije postala kampanja za prosvjed. Stoga, ako politički akteri u Hrvatskoj žele promijeniti društvo, onda moraju raditi promjene i u svome pristupu javnom mnijenju. Jedna stvar je održati prosvjed, a druga stvar je napraviti stvarnu promjenu u društvu, kulturi, gospodarstvu i moralnom stanju nacije.

Exit mobile version