Naslovnica Istaknuto SRAMOTNO! Francuski biskup sankcionirao svećenika zbog stava oko pobačaja!

SRAMOTNO! Francuski biskup sankcionirao svećenika zbog stava oko pobačaja!

0

Starijem svećeniku na istoku Francuske biskup je zabranio da četiri tjedna javno govori jer je izjavio da je godišnji broj pobačaja na svjetskoj razini veći od broja ubijenih u Prvom svjetskom ratu. Vlč. François Schneider dao je „kontroverznu” izjavu dok je propovijedao na sv. misi (11. studenog) u malom selu Bertrimoutier (307 stanovnika), blizu Epinala u planinama Vosges.

Vjernici koji su čuli propovijed vlč. Schneidera citirali su eksplicitnu osudu pobačaja novinarima lokalnih novina i obznanili „šokantnu izjavu“ na društvenim mrežama, što je izazvalo „šok“ i „snažne emocije“ javnosti. Lokalni političari, kao David Valence, isto su tako na Twitteru nazvali svećenikov stav sramotnim.

Međutim, nevidljivi masakr pobačaja samo je ove godine u Francuskoj odnio više od dvjesto tisuća života, a od kada je pobačaj legaliziran (od siječnja 1975.) skoro je deset milijuna beba ubijeno u Francuskoj. Za cijeli svijet brojka je još šokantnija jer se procjenjuje da je ubijeno oko milijardu beba.

Ovo nije etičko i političko pitanje o kojemu se može raspravljati na debatnim forumima i političkim platformama, nego je etičko pitanje koje se tiče svakog pojedinca. U Francuskoj, primjerice, protivljenje pobačaju predstavlja kraj bilo kakve političke karijere.

Jedan lokalni gradonačelnik čak se požalio da je svećenik dobio „preblagu“ kaznu. No čini se da biskupi i političari koji se zalažu za pobačaj slažu oko toga da je pobačaj u najmanju ruku tabu tema ili neka vrsta nedodirljivog prava koje nitko ne smije dovoditi u pitanje.

Izvor

Exit mobile version