Naslovnica Istaknuto Ujedinjeno Kraljevstvo: Ljevičarski militanti napali policiju pri premještaju migranata

Ujedinjeno Kraljevstvo: Ljevičarski militanti napali policiju pri premještaju migranata

0

Velika Britanija teško je pogođena posljedicama migracijske krize. Poučeni iskustvom islamističkih napada i nestabilnosti izazvane ilegalnim priljevom stranaca, Britanci su sve bliže provedbi plana deportacije nepozvanih gostiju. Neki od njih će biti poslani u Ruandu, a drugi će se iz hotel na koje trenutno imaju pravo premjestiti na posebno pripremljene teglenice. Do jedne od njih prevoze se prvi migranti.

Oko 8:40 ujutro po lokalnom vremenu, velika skupina aktivista opkolila je autobus koji je stajao ispred hotela u Peckhamu, u južnom Londonu, u kojem je sedam tražitelja azila trebalo biti prebačeno na teglenicu. Mnogi od njih su imali pokrivena lica, neki su sjedili na cesti, odakle ih je policija nasilno udaljila.

Policija je priopćila da su tijekom prosvjeda neke policajce napali aktivisti. Izvijestila je da se uhićenja temelje na nizu kaznenih djela, uključujući ometanje cestovnog prometa, ometanje rada policije i napad na službenike.

„S velikom tugom smatram da su brojni policajci napadnuti na dužnosti u današnjem incidentu u Peckhamu, gdje su pokušavali osigurati poštivanje zakona“, rekla je Ade Adelekan, zamjenica pomoćnika načelnika londonske metropolitanske policije.

Isto tako, ministar unutarnjih poslova James Cleverly napisao je na platformi X: „Smještaj migranata u hotele košta britanske porezne obveznike milijune funti svaki dan.  Nećemo dopustiti da nas ova mala grupa studenata koji poziraju na društvenim mrežama spriječi da činimo ono što je ispravno za britansko društvo.“

Teglenica Bibby Stockholm, usidrena u luci Portland u Dorsetu, koristi se za smještaj tražitelja azila od kolovoza prošle godine. Britanska je vlada namjeravala da to bude jedan od načina – osim deportacije u Ruandu – da odvrati potencijalne ilegalne imigrante od pokušaja dolaska u Veliku Britaniju, jer su tamo uvjeti smještaja puno skromniji nego u hotelima koje iznajmljuje vlada.

Britanska vlada želi odustati od smještaja tražitelja azila u hotele, a Ministarstvo unutarnjih poslova najavilo je da do početka svibnja namjerava napustiti 150 hotela i tražiti alternativni smještaj za tražitelje azila. Cijena najma hotela je otprilike 8 milijuna funti po danu.

Izvor

Exit mobile version