Ponedjeljak, 16. rujna 2024.

Glumci iz Disneyjeve serije najavljuju novu fazu u Marvelovoj predanosti „Queer predstavljanju“

Nova Disney serija Agatha All Along gura brend Disney-Marvel dalje u LGBTQ teritorij, s dvije njezine zvijezde koje najavljuju da će serija doseći novu fazu u predanosti studija predstavljanju queera.

U nedavnim intervjuima, glumci Joe Locke i Sasheer Zamata hvalili su novu seriju zbog stavljanja neheteroseksualnih likova u prvi plan.

Joe Locke u novoj seriji glumi otvoreno homoseksualnog lika po imenu „Teen“. Serija bi trebala biti prikazana 18. rujna na Disney+ kanalu.

„MCU – i svaki Marvelov projekt – ima tu čudnu sposobnost ujediniti cijeli svijet. Bez obzira odakle ste, tko ste, svi znaju za novu Marvelovu seriju, novi Marvelov film, koji je stvarno sjajan način za napredovanje društvenih pitanja u svijetu“, objasnio je Locke za SFX Magazine, putem PinkNewsa.

Kasnije je rekao da je homoseksualnost njegova lika uvijek na otvorenom. „Gotovo kao da je ovo sljedeća faza predstavljanja, gdje nema dijela ove serije koji skriva njegovu queerness, ima puno scena i to je veliki dio njega, ali isto tako nije glavni dio njega.“

Sasheer Zamata glumi lik koji je vještica, za koju je objasnila da je kripto queer osoba. Isto tako, glumica je rekla da postoje brojne sličnosti između klana vještica i LGBTQ+ zajednice.

„Postoji nešto u stvaranju vlastite zajednice i korištenju magije unutar nje“, dodala je. „Razlog zašto si drugačiji je razlog zašto si poseban.“

„Mislim da će mnogi ljudi dobiti puno od toga, ali se također nadam da će se svidjeti queer publici.“

Valja napomenuti da je Disney udvostručio svoje prihvaćanje LGBTQ+ politike identiteta u svojoj zabavi za djecu, posebno na usluzi streaminga Disney+ prilagođenoj obitelji, kao i u široj kulturi.

GLAAD je izvijestio da je Disney u 2022. objavio 59 filmova, a 24 od njih su bili takozvani „LGBT inkluzivni filmovi“.

U proteklih nekoliko godina Disney se borio protiv Floride oko zakona o roditeljskim pravima u obrazovanju, stvorio više transrodnih likova za svoje dječje emisije, stavio gay likove u središte svojih visokobudžetnih filmova, pa čak i lansirao LGBTQ  liniju odjeće.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...