Naslovnica Istaknuto Preuzimanje rodne ideologije: Gotovo 150 „katoličkih bolnica“ u SAD-u osakatilo je djecu...

Preuzimanje rodne ideologije: Gotovo 150 „katoličkih bolnica“ u SAD-u osakatilo je djecu u ime roda

0

Rodna ideologija preuzela je značajan dio katoličkih bolnica u Sjedinjenim Državama. U posljednjih pet godina u takvim je ustanovama osakaćeno preko 530 djece.

Ukupno su zahvati na djeci obavljeni u gotovo 150 katoličkih bolnica u 40 američkih država. To uključuje i kirurške operacije i primjenu lijekova koji blokiraju normalan spolni razvoj.

Podatke je iznijela organizacija Do No Harm, a slučaj je objavila i televizija EWTN.

U preko 150 slučajeva djeca su kirurški osakaćena, a u preko 380 slučajeva davani su im blokatori rasta ili hormoni. Ukupno su liječnici iz katoličkih bolnica napisali preko 1850 recepata ove vrste.

EWTN je kontaktirao neke od objekata s popisa koji je pripremio Do No Harm. Mediji su kritizirali metodologiju rada skupine i njezine motive. Do No Harm optužen je za stigmatiziranje sodomitske zajednice i potkopavanje inkluzivnih ideja. Međutim, podatci nisu demantirani.

Godine 2023. Konferencija katoličkih biskupa SAD-a objavila je dokument o rodnim pitanjima, ističući da katoličke medicinske ustanove ne bi trebale provoditi kirurške ili kemijske intervencije usmjerene na tzv. promjena spola. Biskupi su citirali pobudnicu pape Franje iz 2016. Amoris laetitia, gdje je Sveti Otac ukazao na potrebu pomoći mladima da prihvate vlastito tijelo.

Većina operacija na djeci obavljena je u katoličkim bolnicama koje vodi mreža Providence u Oregonu i Kaliforniji.

Biskupska konferencija SAD-a još nije komentirala ovo pitanje.

Izvor

Exit mobile version