Naslovnica Korektnost STRAŠNO: Demokratkinja promiče abortus kao lijek za ekonomsku krizu

STRAŠNO: Demokratkinja promiče abortus kao lijek za ekonomsku krizu

0

Kandidatkinja za guvernerku američke savezne države Georgije Stacey Abrams upozorava na rizik napuštanja teme pobačaja u korist gorućih ekonomskih problema. Prema njezinom mišljenju, ta dva pitanja neraskidivo su povezana, jer je „imanje djece glavni razlog zašto ste zabrinuti zbog cijena goriva i hrane“.

Suočena s tvrdnjom da tema čedomorstva ni najmanje ne privlači pažnju Amerikanaca koliko ekonomska kriza, kandidatkinja demokrata upozorila je na potiskivanje teme pobačaja u drugi plan.

„Rađanje djece glavni je razlog zašto brinemo o cijenama goriva. Zato nas zanima koliko košta hrana. Za žene to uopće nije uzak problem: činjenica da su prisiljene nositi neželjenu trudnoću ne može se odvojiti od ekonomske realnosti troškova rađanja djeteta“ , rekla je na MSNBC-u.

Kao što je Abrams istaknuo, trenutno nemamo „luksuz“ razdvajanja te dvije teme. Dužnosti guvernera, prema riječima političara Demokratske stranke, uključuju ublažavanje posljedica ekonomske krize kao i osiguravanje što šireg pristupa ubojstvu nerođenih.

„Ne možemo se praviti da žene, polovica stanovništva, pogotovo u reproduktivnoj dobi, ne shvaćaju da je rađanje djeteta prvenstveno ekonomsko pitanje. Ovo je ekonomska rasprava proizašla iz biološkog imperativa“, naglasila je pobornica čedomorstva.

Exit mobile version