Subota, 27. travnja 2024.

London(istan) je svečano ukrašen za ramazan

U vremenu kada se događa uklanjanje kršćanskih simbola iz državnih institucija u raznim europskim zemljama muslimani konačno dobivaju pravo glasa. Oni su Ti koji doprinose “razvoju“ demokratskog društva – s obzirom na činjenicu da su “sve“ bliskoistočne države demokratske – i “smanjenju“ stope kriminala, barem je tako u Londonistanu.

Stoga je po prvi put za ramazan centar London(istan)a ukrašen blještavim dekoracijama – grad su preplavili polumjeseci. Uostalom, slika govori tisuću riječi. Donosim Vam neke od “najljepših“ fotografija glavnog grada europskog Pakistana – nuklearne sile u kojoj muslimani čine već osam posto stanovništva.

Zašto uopće desničari histeriziraju oko proslave početka ramazana, pa gradonačelnik Londona je musliman. Ako čovjek neće odriješiti gradsku blagajnu za ramazan, pa kada će? Jedino što me muči jest sam ramazan, koji predstavlja razdoblje posta i činjenja dobrih djela. Zar bi islamski učenjaci odobrili ovakvo korištenje novca? Za blještavilo?

Bez obzira na neznanje gradonačelnika Sadiqa Khana i histeriju desnice, ipak blještavilo nije najveći problem za Londonistan. Veći problem su dvostruki standardi, i ideologija koja uništava otočku kulturu.

Trebate neki primjer?

Primjerice, problem je ako kršćani mole ispred bolnice za pobačaje – neki su kao Isabel Vaughan-Spruce završili u zatvoru zbog novih zakona. S druge strane, nitko za sada nije završio u zatvoru zbog adhana (poziva na molitvu) na Tower Bridgeu u Londonistanu. Možda ne žele stanovnici Londonistana slušati zavijanje imama na nerazumljivom arapskom?

Božićno drvce vrijeđa osjećaje – drugih

Možda situacija u Londonistanu dođe do apsurda pa božićno drvce bude zabranjeno sljedeće godine, uostalom slično se već dogodilo 2012. godine u Bruxellesu. Tada su ispred sjedišta Europskog parlamenta gradske vlasti zabranile postavljanje božićnog drvca. Naravno, tada je izbio veliki skandal, ali se posredstvom nebitnih birokrata situacija smirila.

Objasnili su građanima da bi božićno drvce moglo uvrijediti pripadnike lokalne muslimanske zajednice. Okupljene mnoštvo čuvši to je ustuknulo, pa neće valjda nekoga uvrijediti! Nekoliko godina kasnije javio se sličan problem s jaslicama u Europskom parlamentu, te je riješen na sličan način.

Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati Božić 2023. godine, tko zna možda i gradska vlast u Zagrebu dođe (ili je već došla) na sličnu ideju?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...