Naslovnica Istaknuto Fra Mario Knezović: „Split podigao spomenik mrzitelju hrvatskoga grba“

Fra Mario Knezović: „Split podigao spomenik mrzitelju hrvatskoga grba“

0

Fra Mario Knezović, urednik emisije „Agape“, odlučio se objavom na Facebooku osvrnuti na postavljanje spomenika splitskom novinaru Miljenku Smoji kojeg jugozombofili časte kao simbola otpora Hrvatskoj. Riječ je o čovjeku koji je cijelim srcem bio za Jugoslaviju, a Beograd je do svoje smrti doživljavao kao glavni grad.

Objavu prenosimo u cijelosti:

„Kakvi se samo paradoksi događaju je za ne povjerovati. Najprije se medijski (propagandom laži) pripremio teren i onda odrađen spomenik MILJENKU SMOJI. Budući da se misli samo na SMOJU po djelu i filmu Velo misto treba znati ipak pravu ISTINU o tom (ne)čovjeku!

TKO JE SMOJE? Evo njegovih izjava. One o njemu govore, a ne ja.

Tako povodom sukoba na utakmici Hajduk – Crvena Zvezda (26. listopada 1985.) Smoje piše:

’Kleronacionalisti, još bolje reći fašisti, spremaju se na akcije, ali nisu to splićani, TI TORCIDAŠI SU OPAKI, opasni, zadojeni mržnjom a još i tuku pitomce… Tim riječima brani Smoje ’crveni’ Split pred svojim beogradskim prijateljima i poziva miliciju da dejstvuje’.

To je bio Smoje, trebaju to znati mladi, posebno pripadnici Torcide koje podsjećamo na još jedan biser orjunaša Smoje.

Luka Čelan za SMOJU KAŽE: ’Neprijatelji su mu bili Isus Krist, njegova majka, kraljica Hrvata, i oni seljački momci preko brda koji pjevaju dištonantno’ – Hrvati iz Dalmatinske zagore koje Smoje i njegovi zovu vlajima.

ŠTO JE JOŠ SMOJE: Bio je najžešći protivnik skidanja crvene zvijezde sa Hajdukova grba, zakleo se da više nikada NEĆE NA UTAKMICU HAJDUKA dok je HRVATSKI GRB na prsima hajdukovaca, što je i održao, nije otišao na niti jednu utakmicu. U Beogradu 1994. godine je obećao da će se zvijezda vratiti na Hajdukov grb. To je bio Smoje orjunaš i izdajnik.

Za Miloševića napisao da je naš čovik. Tražio uvođenje izvanrednog stanja na Kosovu itd.

Neki će reći bio INTELEKTUALAC. Ne INTELEKTUALAC ne može biti čovjek koji se klanja bilo kojem režimu i služi bilo kojoj ideologiji. To pravi intelektualci ne rade. To rade oni DOMIŠLJATI koji pokupe jeftine simpatije a u biti šire prijezir.

SPLIT i iskreni navijači i Torcida trebaju Smoju mirno ukloniti. Njemu je mjesto u tami jer je prezirao svjetlo!

DODATAK: Moj kratki video kad je dr. fra Ljudevit Rupčić Smoji rekao da smo mi svi vjernici samo da nam ’bogovi’ nisu isti“.

Videozapis možete pogledati ovdje.

Exit mobile version