Naslovnica Istaknuto Pogledajte kako Plenković uvjerljivo izgovara riječi „kršćanske vrijednosti“

Pogledajte kako Plenković uvjerljivo izgovara riječi „kršćanske vrijednosti“

0

Na XIX. saboru Hrvatske demokratske zajednice iliti HDZ-a, održanom u dvorani Lisinski u Zagrebu 11. lipnja 2022., obožavani anemični vođa održao je govor podulji govor.

Za sada se ne zna je li i na ovom skupu bilo uređaja za mjerenje jačine pljeska (aplauzometra), kako to na skupovima lgbdthdz-a obično biva, ali se itekako pljeskalo. Dobrovoljno, naravno.

U jednom se trenutku svojeg govora predsjedavajući osvrnuo i na točku iz tek usvojenih programskih načela „za 21. stoljeće“ koja govori da ta stranka od sada prihvaća sve oblike životnih partner.. pardon, obiteljskih zajednica, što su mnogi mediji s pravom izdvajali na naslovnicama u danima prije partijskog sabora.

Pri tome je posebno upečatljiva bila uvjerljivost kojom “kršćanin” Plenković naglašava da se zna da su njihove vrijednosti, „kršćanske vrijednosti“ (od 52:58).

I nakon toga dobio je pljesak svoje sljedbe, na čemu je glasno zahvalio, vjerojatno i sam zadovoljan što je završio s pojašnjavanjem novog shvaćanja obitelji, koja je definirana na toliko normalan način da ju je čak morao posebno objašnjavati na Općem saboru stranke.

Exit mobile version