Naslovnica Istaknuto BOŠNJACI PRIJETE RATOM Ne žele ni čuti za promjenu izbornog zakona

BOŠNJACI PRIJETE RATOM Ne žele ni čuti za promjenu izbornog zakona

0

Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt, kako ovih dana tvrde probošnjački mediji, razmatra mogućnost nametanja izmjena izbornog zakona toj zemlji nakon što su ranije propali pregovori predstavnika hrvatskih i bošnjačkih političkih stranaka o tom problem.

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH Saša Magazinović na svom je Facebook profilu objavio kako su istinite medijske objave da se u Uredu visokog predstavnika (OHR) provode konzultacije s diplomatskim predstavnicima zapadnih država čiji je cilj usuglasiti odluku hoće li se izborni zakon doista mijenjati nametnutom odlukom i kakav će biti njezin sadržaj.

Bošnjački političari odmah su krenuli u ofenzivu jer im je, dakako, cilj i dalje izabirati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ali i hrvatske predstavnike u Domu naroda i tako provoditi velikobošnjački unitarističko-nacionalistički projekt.

Drugi bošnjački član Predsjedništva Željac Sejdo Komšić oglasio se povodom medijskih nagađanja i zaprijetio: „Schmidt bi trebao dobro razmisliti o tome što razmatra i biti siguran da odluka na štetu građana i države Bosne i Hercegovine ne može proći bez posljedica.

Još je eksplicitniji bio direktor „Memorijalnog centra Srebrenica” Emir Suljagić. On je na Twitteru poručio: „Ako je ovo što sam uspio saznati o izmjenama Izbornog zakona tačno, mi – Bošnjaci, Bosanci, Ostali – poslije toga kao grupa nemamo šta tražiti u Bosni i Hercegovini, jer će naša egzistencija biti legalizovano ropstvo. Ostaju nam dva izbora: Anadolija ili neki novi rat”.

Povratak prava koja Hrvatima pripadaju po Ustavu za ovoga je radikala cacus belli, tj. uzrok za rat.

A treba podsjetiti da je i sam Bakir Izetbegović pred koju godinu najavljivao skidanje „okova pariteta, spominjao puške i haubice i najavljivao mogućnost ratne opcije.

I, tko na kraju uništava Bosnu i Hercegovinu? Oni koji traže prava koja im pripadaju ili uzurpatori koji prijete ratom?

Exit mobile version