Naslovnica Naslovna Kako pseudoumjetnica Lekić-Fridrih svoje osobine pripisuje drugima

Kako pseudoumjetnica Lekić-Fridrih svoje osobine pripisuje drugima

0

Za navodnu umjetnicu Arijanu Lekić Fridrih do nedavno vjerojatno nije čuo nitko, izuzev članova lijevih sektaških skupina. Tako je to s „umjetnicima“ prištekanima na udruge koje sišu državni proračun. Parazitiranje njihov je glavni modus operandi. Bilo da sišu državni proračun ili da parazitiraju na nekoj temi. Mnogi su ranije izgradili karijere na borbi protiv nepostojećeg fašizma, a danas su sljedbenici kojekakvih woke ideologija.

U takve sljedbenike spada i spomenuta Lekić-Fridrih. Ukazuje se posljednjih godinu dana na molitvama krunice gdje drži crne, pardon „tihe mise“. Bori se protiv navodne mizoginije i patrijarhata, a zapravo samo koristi molitvu koja nikoga ne ugrožava niti diskriminira, kako bi sebi osiguravala javnu prisutnost koju ranije nikad nije imala. Klasični parazitizam netalentiranih.

Budući da u Hrvatskoj svatko može dobiti udarni termin na nacionalnoj televiziji, osim onih koji imaju jasne hrvatske i kršćanske stavove, tako je i ova pseudoumjetnica gostovala u emisiji Nedjeljom u 2. Emisija se, kako je u uvodu istaknuto, bavila učestalim ubijanjem žena. Dakako, odmah nakon što je tema ovako postavljena krenula je rasprava o molitvi krunice na trgovima kako bi se sugeriralo kako, valjda, „klečavci“, kako se pogrdno naziva molitelje, ubijaju žene. Riječ je o više nego prozirnim manipulacijama.

Ne vrijedi se ovdje osvrtati na niz bizarnih i suludih teza izrečenih u emisiji. No kad netko baš otvoreno laže, onda to treba demantirati. ‘Umjetnica’ je tako u emisiji rekla da je udruga Vigilare podružnica Ordo iurisa. Iako između ovih organizacija postoje kontakti i vrlo korektni odnosi, laž je da Vigilare bilo čija podružnica. Također, besramna je laž da se moliteljima plaća 30 eura za „sat i pol klečanja“. Ako se ovakve laži nastave iznositi, morat će ih se dokazati na sudu.

Kod Lekić-Fridrih vidimo, zapravo, klasičan primjer projekcije: svoje osobine pripisuje drugima. Nisu molitelji ti koji dobivaju bilo kakav novac, nego ova ‘umjetnica’, kako je svojedobno priznala, dobiva 200 eura po „tihoj misi“, a njezin financijer je zaklada Solidarna.

To su te moralne vertikale…

Exit mobile version