Naslovnica Istaknuto Dvije trećine transrodnih osuđenika počinitelji su najtežih zločina

Dvije trećine transrodnih osuđenika počinitelji su najtežih zločina

0

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva objavila je podatke koji pokazuju da je više od 70% ‘transrodnih osuđenika’ zatvoreno zbog počinjenja najtežih prijestupa. Od 244 osuđenika ‘promijenjenog spola’, ‘transrodnih muškaraca’ i ‘žena’, 181 je iza rešetaka zbog silovanja, pedofilije, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nasilnih pljački, izvijestile su u subotu ugledne britanske dnevne novine The Telegraph.

U veljači prošle godine, vlada Ujedinjenog Kraljevstva postavila je niz ograničenja biološkim muškarcima, koji se identificiraju kao ‘transrodne žene’, za izdržavanje kazne u ženskim zatvorima.

Prema izmjenama, u budućnosti ‘transrodne žene’ neće biti zatvarane u ženske zatvore ako imaju muške spolne organe ili budu osuđene za nasilne prijestupe. Trenutno je samo pet ‘transrodnih žena’, muškaraca koji se identificiraju kao žene, zatvoreno u ženskim zatvorima.

Rhona Hotchkiss, koja je prije upravljala zatvorom, rekla je za The Telegraph „da je prema njezinom iskustvu većina transrodnih zatvorenica promijenila spol tek kad su došle u kontakt s kaznenopravnim sustavom… Uvijek je problem imati muškarce koji se identificiraju kao žene u ženskim zatvorima“

J. K. Rowling, kritičarka transrodne ideologije, podijelila je prošlog tjedna razmišljanje na društvenoj mreži „X“ vezano uz ‘transrodne žene’ u ženskim zatvorima:

„Ako podržavate stavljanje nasilnih i seksualno predatorskih muškaraca u ženske zatvore, svjesno prisiljavate te žene da žive u strahu i, u nekim dokazanim slučajevima, da trpe zlostavljanje… Niste pravedni. Žene imaju osnovno ljudsko pravo da ne trpe okrutne kazne“, napisala je britanska književnica.

Exit mobile version