Naslovnica Istaknuto Brutalni napad u Mannheimu: Džihadist ozlijedio kritičara islama i policajca

Brutalni napad u Mannheimu: Džihadist ozlijedio kritičara islama i policajca

0

Brutalni napad nožem prekinuo je govor njemačkog političara i antiislamskog aktivista Michaela Stürzenbergera. Muškarac, čiji identitet još nije poznat, ozlijedio je aktivista koji se pojavio pred kamerama. Policajac koji je pokušavao spriječiti napad također je ozlijeđen – pogođen je iz ručnog oružja u vrat.

Prema mrežnoj stranici jungefreiheit.de, incident se dogodio u Mannheimu, koji se nalazi tik uz granicu s Francuskom. Javni istup blogera i političara, poznatog po kritici radikalnog islama, posjetio je i napadač.

Na snimci incidenta vidi se kako je muškarac odjeven u crnu jaknu, trenirku i tamne naočale pritrčao Stürzenbergeru i izbo ga. Potom je agresor nasrnuo na osiguranje manifestacije, udarivši tupim oružjem interveniste i ranivši jednog od muškaraca u nogu.

Izbodeni policajac navodno je teško ozlijeđen. Ozljede Michaela Stürzenberga i ostalih napadnutih vjerojatno nisu opasne po život, ali to ne znači da nisu ozbiljne.

Stürzenbegrer poznati je predstavnik antidžihadističkog pokreta. Političar je surađivao s organizacijama kao što su PEGIDA i Stop islamizaciji Europe. Poznat je po organiziranju protivljenja izgradnji velike džamije u Münchenu.

Identitet napadača nije poznat, no neki njemački mediji pišu kako je riječ o Afganistancu.

Izvor

Exit mobile version