Naslovnica Naslovna Učiteljica iz New Hampshirea otpuštena je nakon što je uzela bolovanje kako...

Učiteljica iz New Hampshirea otpuštena je nakon što je uzela bolovanje kako bi odvela učenicu na pobačaj

0

Učiteljica u javnoj školi u New Hampshireu nedavno je otpuštena jer je navodno koristila bolovanje kako bi učenicu odvela na pobačaj bez pristanka roditelja, nedavno je otkrio povjerenik za obrazovanje New Hampshirea Frank Edelblut.

NH Journal izvijestio je da su detalji o incidentu došli u sklopu istraživačkoga izvješća Ministarstva obrazovanja New Hampshirea (NHDOE) koje je Edelblut objavio nakon što ga je prvi put spomenuo u autorskom tekstu iz travnja, odgovarajući na kritike koje je primio od javnog radija New Hampshirea zbog svog navodnog fokusa na „kulturni rat“.

„Kako je Odjel trebao reagirati kada su mu se edukatori obratili kako bi izrazili zabrinutost zbog različitosti, jednakosti i inkluzivnih obuka koje moraju pohađati, vjerujući da bi mogli biti diskriminirajući?“, upitao je tada. „Ili kada su se edukatori javili vjerujući da je bilo neprikladno da školski savjetnici potiču učenike na promjenu spola bez uključivanja roditelja? Ili kada student učitelj prijavi da njegov učitelj mentor pije na poslu, a drugi nastavnici zažmire na takvo ponašanje? Ili kad, navodno, prosvjetni djelatnik laže praveći se da je bolestan kako bi učenicu – bez znanja roditelja – odveo na pobačaj. Trebamo li zažmiriti?“

Taj posljednji primjer potaknuo je nagađanja o njegovoj istinitosti, što je NHDOE razriješio objavom zbirke dokumenata od 43 stranice koji potvrđuju njegove primjere, uključujući i onaj da je neimenovani učitelj u neidentificiranoj školi rekao da je bolestan zbog trovanja hranom, što je kasnije utvrđeno kao paravan za pratnju anonimne trudne učenice na termin za pobačaj koji je učitelj također pomogao organizirati.

„Edelblut je odbio komentirati izvješće“, dodaje Journal. „Detalja je malo i nitko od nadležnih nije želio službeno razgovarati s NH Journalom o incidentu.“ Državno tužiteljstvo New Hampshirea odbilo je komentirati je li u tijeku bilo kakav kazneni progon.

„Užasnuta sam kad čujem da je učiteljica u našoj školi u New Hampshireu smatrala da je ispravan način pomoći trudnoj učenici, koja se osjećala bez podrške u svojoj trudnoći, istraživanje objekata za pobačaje i predstavljanje bolesnom kako bi učenicu odvela na pobačaj, umjesto da joj pomogne razgovarati s njezinim roditeljima i pronaći podršku njezine obitelji,” odgovorila je republikanska državna zastupnica Erica Layon. „Preuzimajući mjesto roditelja te učenice, ova učiteljica je uskratila njenoj obitelji priliku da istupi i pruži joj podršku.“

Iako im se industrija pobačaja i njezini saveznici aktivisti obično protive, pravila o uključenosti roditelja za maloljetničke pobačaje sprječavaju seksualno zlostavljače da tu praksu iskoriste za prikrivanje i nastavak svojih zločina, kao što je to često slučaj – ponekad uz znanje i suradnju Planned Parenthood osoblja, kako je utvrđeno tajnim istragama pro-life skupine Live Action.

Izvor

Exit mobile version