Naslovnica Naslovna Poljska pred ideološkim inženjeringom: Prvi korak prema homoseksualnom braku

Poljska pred ideološkim inženjeringom: Prvi korak prema homoseksualnom braku

0

U ponedjeljak je u popisu zakonskih propisa poljske Vlade objavljena informacija o prijedlogu zakona o registriranim partnerstvima. „Ovo je dobra prilika da se podsjeti na stav Katoličke Crkve prema građanskom partnerstvu i objasni temelje toga učenja koje je definitivno protiv takvih zajednica“, istaknuo je tim povodom episkopat.

 Vladin je posao uvršten i projekt kojim bi se istospolne zajednice izjednačile s brakovima. „Pred nama su međuministarski dogovori i javne konzultacije. Svaki sljedeći korak približava nas Poljskoj koja će biti prijateljskija i sigurnija“, rekla je Katarzyna Kotula, ministrica jednakosti s ljevice, na mrežnoj stranici X.

Kako je navedeno, tzv. građansko partnerstvo moći će sklopiti dvije punoljetne, nevjenčane osobe, bez obzira na spol.

Poljski episkopat komentirao je ideološke ideje ljevice. Podsjećamo, poštivanje homoseksualnih osoba ne može značiti odobravanje homoseksualnoga ponašanja niti legalizaciju odnosa među takvim osobama. U izjavi je istaknuta priroda homoseksualnih odnosa suprotna prirodnom zakonu, što uključuje isključenje dara života iz spolnoga čina i nedostatak emocionalne i spolne komplementarnosti.

Država koja pravno izjednačava situaciju istospolnih veza s brakom, zapravo – kako navodi KNW – „ne ispunjava svoju obvezu promicanja i zaštite bitne institucije za opće dobro, a to je brak“.

Zakonska regulativa koja legalizira tzv. homoseksualne brakove, kako nas podsjeća Kongregacija, ne postoji bez da se „promijeni cjelokupni društveni poredak“ i „pomrače neke temeljne moralne vrijednosti i obezvrijedi institucija braka“. U dokumentu se jasno ističe da je u slučaju legalizacije homoseksualnih veza, odnosno zakonskoga izjednačavanja homoseksualnih veza i brakova i davanja prava koja su im svojstvena, potrebno jasno i izričito protivljenje.

Biskupi ističu da citirani dokument najcjelovitije objašnjava stajalište Katoličke Crkve o ovome pitanju te je obvezujući. „U savjesti obvezuje svakoga vjernika, pa tako i političare koji su članovi Crkve, da se suprotstave legalizaciji homoseksualnih odnosa“, ističu.

Izvor

Exit mobile version