Srijeda, 01. veljače 2023.

Plenković i demonski napad na Hrvatsku. Javna opomena

Andrej Plenković na poziciji predsjednika HDZ-a napravio je veliku pogrješku. U programu o obitelji koji je prošli tjedan predstavio na Općem saboru HDZ-a stoji da:

HDZ obitelj drži temeljnom vrijednosti društva, a poštujemo i druge oblike obiteljskog života”,

to jest da

poštuje sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti“.

Preko ovoga ne ćemo i ne smijemo prijeći i brzo zaboraviti ili se nastaviti ponašati kao da se ništa nije dogodilo, tj. da je “business as usual”.

Ovo su prijelomni trenutci u povijesti jednog društva i jedne države. Posljedice, ako se ovakvo nešto prihvati bez borbe, će biti katastrofalne u općem duhovnom stanju nacije. Ovo je demonski napad na Hrvatsku. 

Političar Plenković i njegova stranka su sebi dali božanske ovlasti mijenjati definiciju obitelj koju je uspostavio Bog od samih početaka ljudske povijesti.

I što su zapravo napravili? Prešutno i kukavički su dopustili mogućnost da se dva sodomita smatraju kao “obitelj” i da takve “zajednice” mogu udomiti i sada posvajati djecu.

Idemo to ponoviti. Dva sodomita mogu dobiti malog dečka na udomljavanje ili posvojenje. I to je svima “ok”?

Ne, to nije ok. To je strašno i gadljivo, ali što je najgore, ubijaju se duše već traumatizirane domske djece. Tu jadnu i najugroženiju skupinu mi kao društvo jednostavno predajemo… jer to je valjda “napredak”? Ili još gori izgovor: “pa tako je u zakonu”.

Da, pa što? Ne treba ući u program političke stranke. Zašto se javno ne borite protiv takvih zakona i zašto se ne borite protiv nepravednih sudskih odluka, zašto dopuštate sudski aktivizam? Tako slušamo iste izgovore za abortus. Kao kukavice se skrivaju i prebacuju odgovornost na druge.

Ali je pitanje gdje smo mi? Šutimo li mi?

Vigilare će vikati. I pozivamo vas da nam se pridružite. Ne ćemo šutjeti.

Plenkoviću, kažu da si katolik. Kao brat katolik ti dajem javnu opomenu kao što nas potiče Sveto pismo:

»Pogriješi li tvoj brat, idi i pokaraj ga nasamo. Ako te posluša, stekao si brata. Ne posluša li te, uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu, neka na iskazu dvojice ili trojice svjedoka počiva svaka tvrdnja. Ako ni njih ne posluša, reci Crkvi. Ako pak ni Crkve ne posluša, neka ti bude kao poganin i carinik.« (Mt. 18, 17)

Plenkoviću, jedna velika istina: nisi Bog i nemaš nikakvo pravo mijenjati definiciju obitelji, nemaš nikakvo pravo davati jadnu siromašnu djecu sodomitima. Obrati se i javno se pokaj, želim ti dobro, želim da spasiš svoju dušu, jer inače ćeš pred Bogom odgovarati za ovu javnu sablazan.

Kao katolik laik rekao sam svoje kao što potiču sv. Augustin i drugi veliki svetci. Da sam šutio bio bih kao Andrej i njegova ekipa. Neka i drugi svjedoci kažu svoje. Nakon toga neka crkva kaže. Ako ne promijeniš svoj stav i stav svoje stranke onda, molim lijepo, da se više ne zoveš niti glumiš katolikom. Sramotiš našu cijelu zajednicu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...