Naslovnica Istaknuto Kome trebaju ljudi? Ikea postavlja flotu dronova kako bi pojednostavila proces skladištenja

Kome trebaju ljudi? Ikea postavlja flotu dronova kako bi pojednostavila proces skladištenja

0

Ikea, švedski maloprodajni div namještaja, prihvatio je korištenje autonomnih dronova kako bi pojednostavio i poboljšao učinkovitost u ogromnim skladištima diljem Europe. Ako uvođenje bude uspješno, radnici će biti žrtvovani na oltaru automatizacije.

TechCrunch izvještava o značajnom pomaku prema automatizaciji u skladištima švedske kompanije koja je rasporedila flotu od 100 dronova.

Dronovi, koje proizvodi švicarski startup Verity, prilagođeni su specifičnim potrebama Ikeinih golemih skladišnih kapaciteta. S njihovom prepoznatljivom plavom i žutom bojom, Ikeinim logotipom i poznatim „Hej!“ sloganom, ovi dronovi trebali bi revolucionirati način na koji tvrtka upravlja svojim zalihama.

Primarna prednost ovih dronova leži u njihovoj sposobnosti da danonoćno ažuriraju inventar i dosegnu police koje ljudi i većina robota ne mogu. Autonomni dronovi također mogu osigurati informacije o zalihama u svakom trenutku.

Ikeino partnerstvo s Verityjem započelo je 2021. u Švicarskoj i od tada se proširilo na 16 lokacija diljem Europe, uključujući trgovine u Belgiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj. Uspješna implementacija ovih bespilotnih letjelica privukla je značajnu pozornost investitora.

Automatiziranjem procesa praćenja zaliha i nadzora, tvrtke poput Ikee mogu optimizirati svoj opskrbni lanac, smanjiti troškove rada i poboljšati ukupnu učinkovitost. Ali te prednosti dolaze uz cijenu ukidanja radnih mjesta za ljude dok korporacije neumorno jure za nižim operativnim troškovima.

Exit mobile version