Naslovnica Istaknuto EKUMENIZAM I SABLAZAN U SAMO JEDNOJ SLICI „Svećenica“ golih nogu na otvorenju...

EKUMENIZAM I SABLAZAN U SAMO JEDNOJ SLICI „Svećenica“ golih nogu na otvorenju Mediteranskih teoloških susreta

0

Kad je pred tri godine na Ljetnu školu teologije u Dubrovniku tadašnji dubrovački biskup Mate Uzinić (danas nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije) pozvao feminističku „teologinju“ Tinu Beattie mons. dr. Ratko Perić, u međuvremenu umirovljeni biskup mostarsko-duvanjski, poslao mu je „kolegijalno pismo“ i upozorio ga na to da se „notorna heretičarka“ Tina Beattie zauzima za kontracepciju, rani abortus, „brakove“ homoseksualnih unija, ređenje žena, ukidanje celibata i za druge moderne doktrinarne i moralne anomalije.

Ove  godine i Riječka nadbiskupija, pod palicom Mate Uzinića, od 10. do 16. srpnja organizira Mediteranske teološke susrete u Lovranu pod naslovom „Sloboda i odgovornost za izgovorenu riječ“, za studente treće, četvrte i pete godine studija teologije te apsolvente katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta, kao i za studente poslijediplomskih studija teologije.

„Kako bi ovaj program u svojim teološkim promišljanjima bio dodatno obogaćen i ekumenski otvoren, među predavače su uz katoličke uključeni i pravoslavni i protestantski teolozi. Isto tako na ovaj se program mogu prijaviti i studenti protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta“, stoji u najavi Mediteranskih teoloških susreta.

Do kuda seže postkoncilski „ekumenizam“ s hereticima ponajbolje oslikava fotografija s otvorenja Mediteranskih teoloških susreta.

Naime, u prvome redu s nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem sjedi i ženska osoba s kolarom, razgolićenih nogu, očito „svećenica“ neke od protestantskih sljedbi.

Mislimo da ovome nije potreban poseban komentar.

Sablazan lažnoga ekumenizma je očigledna.

Exit mobile version