Naslovnica Istaknuto Transrodna ideologija i u Hrvatskoj poprima zastrašujuće oblike

Transrodna ideologija i u Hrvatskoj poprima zastrašujuće oblike

0

„Naš sin patio je u tijelu žene. U pubertetu nam je sve priznao. Mi smo uz njega, ali sustav nije”, donosi ovih dana portal jednih novina u Hrvatskoj.

I dalje: „Transrodnost je stanje u kojem se identitet osobe ne poklapa sa spolom po rođenju, donosimo njihove priče. Unatrag sedam godina transrodnost je dijagnosticirana kod 72 mladih osoba, 46 ih je na hormonalnoj terapiji”.

Rodno ludilo očito na velika vrata dolazi i u Hrvatsku.

Specijalist psihijatrije Herman Vukušić nedavno je spomenuo da je, prema podatcima iz 2013. godine, u cijeloj Hrvatskoj bilo samo 66 transeksualnih osoba. „A samo prošle godine i samo kroz Kliniku za pedijatriju KBC Zagreb, prošlo je više od 100 djece čiji su problemi vezani za pitanje rodne disforije. U posljednjih pak sedam godina taj se broj, kad se analiziraju sve klinike, penje na više od 800! Da bilo koje drugo zdravstveno stanje ima takav porast, na uzbunu bi zvonila sva zvona, a vlada zavjet šutnje!”.

„Rodno disforične osobe donedavno su se mjerile u promilima. Sada su to mahom tinejdžerice, što je nemoguće objasniti medicinskim razlozima, nego jedino socijalnim inženjeringom”, dodao je Vukušić.

I upravo o tome je riječ: o socijalnom inženjeringu, tj. o rodnoj ideologiji. Temelj rodne ideologije je tvrdnja da je spol biološki konstruiran, a rod je sociokulturna kategorija.

Rodna ideologija, koja se protivi metafizičkom esencijalizmu, nema znanstvene niti ontološke temelje jer negira prirodne odrednice ljudskih bića. Pravi cilj rodne ideologije je razgradnja ženske i muške specifičnosti koje su upisane u antropološku konfiguraciju muškarca i žene, njihov jedinstveni identitet, žensku ili mušku narav, svaku antropološku datost, a napose ulogu žene kao majke i supruge. Tijelo žene i njezina predispozicija za majčinstvo postaju neprijatelj protiv kojeg se treba boriti, realnost koju treba poricati. Majčinstvo postaje stereotip, koji treba razgraditi. Konačni cilj je uništenje obitelji.

I u medicini i u biologiji znanstvenici smatraju da ako je neka osoba recimo po spolu žensko to isto je i po rodu. Naravno, postoji rodna disforija, tj. poremećaj rodnog identiteta, no to su iznimke koje potvrđuju pravilo.

Razlikovanje spola i roda primarno vezano uz sociološku znanost. U sociologiji je Ann Oakley uvela razliku između spola i roda. Spol bi tako obuhvaćao biološku podjelu na muškarce i žene, a rod je sociološki i kulturološki konstruiran. Tako dio žena tvrdi da se žene rađaju kao pripadnice ženskoga spola, ali ženske/ženstvene postaju pod utjecajem kulture odnosno rodnih stereotipa i očekivanja. Rodna ideologija, kao čedo postmodernizma zapravo negira prirodne datosti, polazi od postavke da je stvarnost fluidna i promjenjiva pa se spol odvaja od roda koji predstavlja vrstu individualnog samoodređenja.

Budući da je rod prema ovoj teoriji fluidna, promjenjiva i dinamična ideologija traži se i uvođenje zakonskih mogućnosti promjene spola pri čemu je krajnji cilj ukloniti sve zakonom ograničavajuće uvjete promjene spola. Kroz zakonodavstva se provodi mogućnost promjene spola bez potrebe podvrgavanja kirurškim zahvatima, ali i hormonalnim terapijama.

Ipak, mnogi se podvrgavaju ovim terapijama.

Tucker Carlson je na Fox News nedavno ugostio Chloe Cole. Ona je bila žrtva užasnih postupaka medicinskog ineženjeringa. Dobila je tzv. blokatore sazrijevanja i testosterona s 13 godine. S druge strane, u dobi od 15 godina amputirali su joj grudi. Trebala je postati dječak. Danas ona nema dvojbe oko toga da je žensko i tužbi doktore koji su joj odstranili grudi. Ona zbog toga ne će moći dojiti djecu, a pitanje je hoće li uopće moći začeti. Inače, ta industrija promjene spola u SAD-u generira desetke milijardi dolara zarade. Zastrašujuće posljedice djelovanja klinka za promjenu spola dovele su do toga da su u mnogim državama te klinke zatvorene.

Rodna ideologija u svojoj je biti totalitarna.

Komunizam je želio stvoriti „novoga čovjeka“, a to je idealtipski proleter koji zbacuje okove eksploatacije i stvara besklasno društvo. Nacionalsocijalizam također želi stvoriti „novog čovjeka“, tzv. nadčovjeka. Genderizam kao i svaka totalitarna ideologija također stvara novoga čovjeka, svojevrsnog androgina ili hermafrodita, dakle čovjeka posve fluidnog rodnog identiteta, zapravo isto nadčovjeka koji je nadilazi sebe tako što će nadići spolno-rodnu uvjetovanost.

Djeci se danas od predškolske dobi govori da mogu konstruirati vlastiti identitet, dio po dio, bez ikakvog odnosa prema biologiji ili stvarnosti općenito. Daju im se bezbroj mogućnosti; potiču se da istražuju svoj „rodni identitet” i „seksualnost”; i što je najvažnije, slave ih i afirmiraju svi – njihovi učitelji, njihovi vršnjaci, njihovi pratitelji na društvenim mrežama i LGBT aktivisti – ako se identificiraju kao bilo što osim heteroseksualaca. Ne čudi stoga što u adolescentskoj dobi raste broj pojedinaca s rodnom disforijom iako je ona u pravilu prolazna i vezana za razdoblja sazrijevanja i preispitivanja.

Biblija nam vrlo jasno govori o tome da je čovjek stvoren na sliku Božju i da je stvoreno muško i žensko. To je jedna od temeljnih biblijskih istina iz koje proizlazi čovjekovo dostojanstvo. Negirati takvu sliku čovjeka znači i gaziti ljudsko dostojanstvo.

Exit mobile version