Naslovnica Istaknuto Poljska: OVO je jasan signal da se s oprezom gleda na promicatelje...

Poljska: OVO je jasan signal da se s oprezom gleda na promicatelje „spolnog zdravlja“

0

„29. travnja donesena je presuda u slučaju bivšeg potpredsjednika Gdanjska, Piotra Kowalczuka, optuženog za vršenje seksualnih radnji s maloljetnikom. Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od godinu dana uvjetno na tri godine, novčanu odštetu i zabranu približavanja žrtvi – mladiću. Presuda nije pravomoćna – odvjetnik najavljuje žalbu”, piše Jan Pospieszalski u tjedniku Do Rzeczy.

Publicist se prisjeća jedne od epizoda emisije Warto chat iz 2018., u kojoj se govorilo o programu Zdrava ljubav – vrlo kontroverznom seksualnom obrazovanju u gdanjskim školama, za koje je odgovoran gore spomenuti potpredsjednik Gdanjska Piotr Kowalczuk.

 „Autori brošure se bez sustezanja pozivaju na tzv. Standarde WHO-a o spolnom odgoju koji podrazumijevaju učenje djece do četvrte godine kako dodirivati ​​intimna mjesta, do šeste godine – kako doživjeti radost i zadovoljstvo, pristanak na dodirivanje intimnih mjesta, a do devete godine – podučavanje o dječjim seksualnim pravima, različitim metodama kontracepcije i prihvatljivim spolnim odnosima ‘uz pristanak’, a preko devet godina – o užitku masturbacije“, izvještava voditeljica emisije W Pośpiechu na TV PCh24.

Po mišljenju Pospieszalskog, „seksualno zlostavljanje za koje je optužena promicateljica Zdrave ljubavi dio je niza sličnih slučajeva“.

„Ovaj slučaj također je još jedan  od signala da s velikim oprezom gledamo na druge promicatelje spolnog zdravlja, npr. one kojima čelnik Ministarstva nacionalnog obrazovanja povjerava izradu programa zdravstvenog obrazovanja“, sažima.

Izvor

Exit mobile version