Naslovnica Istaknuto Poljska: Agresija migranata na granici, ozlijeđen još jedan policajac

Poljska: Agresija migranata na granici, ozlijeđen još jedan policajac

0

Još jednog poljskog uniformiranog policajca napao je agresivni migrant dok je štitio istočnu granicu zemlje. Prema priopćenju službi, ozlijeđeni je preživio i nije u životnoj opasnosti.

Napad stranaca na graničare koji štite teritorij zemlje potvrdio je potpukovnik Andrzej Jóźwiak u intervjuu za portal pozna.interia.pl. Prema riječima glasnogovornika Glavnog zapovjednika granične straže, stanje napadnute osobe je stabilno.

Poljski policajac prebačen je u bolnicu nakon što ga je napala skupina stranaca, izvijestila je granična straža. Oštećeni je navodno zadobio ozljede glave u blizini oka oko 4 sata ujutro kada je grupa migranata pokušala upasti u barijeru koja razdvaja poljski i bjeloruski teritorij, bacajući razne predmete na policiju. Hospitaliziranu osobu udarila je grana drveta.

Ranije je novinar Republike TV Michał Jelonek izvijestio da je napadnuti čuvar u kritičnom stanju. „Slomljena baza lubanje i očna duplja…”, precizirao je.

Granična straža kontinuirano izvještava o stanju na poljsko-bjeloruskoj granici. Migranti stalno pribjegavaju prisilnim rješenjima kako bi prešli granicu.

Ovo je još jedan poljski policajac koji je pretrpio zdravstvenu štetu tijekom sukoba s migrantima koji su kampirali na granici. Krajem svibnja jedan je vojnik hospitaliziran nakon što je uboden u istim okolnostima. Ozlijeđeni se bori za život i traži darivatelja krvi.

U samo tri dana pokušano je čak 630 ilegalnih ulazaka na teritorij Poljske. Dvije osobe privedene su zbog pružanja pomoći – stoji u najnovijem priopćenju SG-a. Graničari su pružili pomoć za jedanaest stranaca. Migranti su kamenjem gađali službenike.

Izvor

Exit mobile version