Naslovnica Korektnost Nijemci su bijesni: Optužuju vladu za štetnu „fiksaciju“ na klimatske promjene

Nijemci su bijesni: Optužuju vladu za štetnu „fiksaciju“ na klimatske promjene

0

Frankfurter Allgemeine Zeitung od utorka kritizira izjave njemačkih političara uoči poplava u južnoj Njemačkoj. „Čini se da su zbog svoje fiksacije na klimatske promjene postali slijepi za ono što je stvarno potrebno“, piše FAZ.

Prema kolumnistima lista, najveći prioritet ne bi trebalo biti „opterećivanje gospodarstva, države i društva višemilijardskim troškovima u potrazi za ambicioznim, ponekad i utopijskim ciljevima“, već ulaganja za „ovdje i sada“, primjerice u nasipe protiv poplava.

Lokalni dnevnik Augsburger Allgemeine jednako je kritičan prema njemačkim političarima. Po njegovom mišljenju, „ideološke rasprave ne će nikamo dovesti, a tjerati ljude da mijenjaju grijanje ili automobile jednako je besmisleno kao i nadati se da će slobodna igra tržišnih sila (određivanje cijena CO2) riješiti problem“.

Njemački mediji također ističu da eko-entuzijastični stav političara ne odražava optimizam samih znanstvenika. „Za razliku od ministra gospodarstva i zaštite klime Roberta Habecka iz Stranke zelenih, najvažnije vladino tijelo stručnjaka za klimu ne vjeruje da je Njemačka na dobrom putu kada je u pitanju zaštita klime“, piše Deutsche Welle.

Grupa ne vjeruje da će akcije koje su danas poduzete postići klimatske ciljeve planirane za 2030.

Izvor

Exit mobile version