Naslovnica Istaknuto Floridski svećenik branio euharistiju od svetogrđa ugrizavši bijesnu lezbijku: „Nije mi dao...

Floridski svećenik branio euharistiju od svetogrđa ugrizavši bijesnu lezbijku: „Nije mi dao keksić“

0

Katolički svećenik mogao bi biti uhićen jer je branio Tijelo i Krv Isusa Krista od bijesne lezbijke koja je zgnječila nekoliko hostija i pokušala se nezakonito pričestiti, što ga je navelo da je ugrize za ruku.

Prema svim pokazateljima, otac Fidel Rodriguez iz crkve svetog Tome Akvinskog u St. Cloudu na Floridi postupio je primjereno kada mu je žena tijekom svete mise pokušala uzeti ono što je kasnije policiji opisala kao „kolačić“.

Žena, čije je ime Jetty Nique, ostavila je na Googleu recenziju crkve i označila je s jednom zvijezdicom. U svojoj sada izbrisanoj recenziji objašnjava da je „ponosna gay žena“ i da je na misu išla jer je to bila prva pričest nećakinje „njene djevojke“. Izrazila je ljutnju zbog činjenice da ju je otac Rodriguez „nepoštivao“ time što joj je u početku pokušao dati pričest na jezik.

Otac Rodriguez rekao je policiji da nikada prije nije susreo Nique i da njegovi postupci nisu imali nikakve veze s njezinim lezbijskim stilom života, o kojem on ništa nije znao.

„Ne osuđujem nikoga“, rekao je policiji.

Svećenik je prvi put razgovarao s Niqueom na liturgiji u crkvi sv. Tome Akvinskog u 10 sati ujutro. Video snimka sa župnog YouTube kanala pokazuje da je imao 55-sekundni razgovor s njom kada je mu je postalo očito da ona nije praktična katolkinja jer nije otvorila usta niti odgovorila „Amen“ kada je rekao „Tijelo Kristovo“. Otac Rodriguez pitao ju je, ali mu je odbila reći kada se posljednji put pričestila i ispovijedila. Zatim joj je dao blagoslov.

Otac Rodriguez prepoznao je Nique kada se ponovno pojavila za pričest na misi u 12 sati. Tada joj je rekao da je ne osuđuje, ali da mora znati je li otišla na ispovijed. Nique mu je rekla da to „nije njegova stvar“, a zatim je ispružila ruku i „zgnječila“ nekoliko posvećenih hostija, bacivši ih na tlo.

„Nije mi dao kolačić. Ne znam je li to bilo zbog načina na koji sam bila odjevena ili je to zbog onoga što volim“, rekla je kasnije policiji.

„Ugrizao sam je, ne poričem to. Branim sebe i sakrament“, obavijestio je svećenik policiji. 

Euharistija je Tijelo i Krv Isusa Krista istinski prisutna pod posvećenim prilikama kruha i vina, kako uči Katolička Crkva.

Biskupija Orlando, koju vodi biskup John Noonan, izdala je priopćenje u kojem podržava postupke oca Rodrigueza. 

„Imajući samo jednu slobodnu ruku, otac Rodriguez  trudio se obuzdati ženu dok je odbijala pustiti hostije. Kad ga je žena gurnula, reagirajući na uočeni čin agresije, otac Rodriguez ju je ugrizao za ruku kako bi pustila hostije koje je zgrabila. Žena je odmah zamoljena da ode.“

Nique je na kraju otišla u policijsku postaju gdje su joj zbrinuli ruku, te nije išla u bolnicu. Ona planira podići optužnicu protiv oca Rodrigueza, izvještava NBC-jev WESH-2.

Prema lokalnim medijima, policijska uprava St. Clouda predala je slučaj uredu glavnog tužitelja Floride na daljnju istragu.

Izvor

Exit mobile version