Naslovnica Katolibanstvo Sinoda o sabornosti neprijateljsko je preuzimanje Crkve, smatra kardinal Gerhard Müller

Sinoda o sabornosti neprijateljsko je preuzimanje Crkve, smatra kardinal Gerhard Müller

0

Kardinal Gerhard Ludwig Müller bivši je prefekt Kongregacije za nauk vjere. Tijekom Franjina pontifikata redovito se zalaže za istine koje su danas ostavljene po strani. Sada se izrazito oštro okrenuo protiv Sinode o sinodalnosti koja traje od 2021. godine. Riječ je, smatra kardinal, o pokušaju neprijateljskog preuzimanja Crkve i potkopavanju katoličke vjere.

Kardinal je o tome govorio u intervjuu za televiziju EWTN. Sinoda o sinodalnosti je „sustav Katoličke Crkve“, rekao je. „Ovo je neprijateljsko preuzimanje Crkve Isusa Krista, koja je stup objavljene istine“.

„Nema to veze s Isusom Kristom, s Trojedinim Bogom. Smatraju da je doktrina samo stranački program koji se može mijenjati ovisno o njihovim biračima“, naglasio je.

Na pitanje čini li se Sinoda o sinodalnosti pokušajem rušenja Crkve, odgovorio je potvrdno: „Da, ako uspiju. Međutim, to bi bio kraj Katoličke crkve“.

Kardinalove riječi ne čude, jer je odbor Sinode za sinodalnost snažno opredijeljen za Revoluciju. Generalni tajnik Biskupske sinode, kardinal Mario Grech, u više je navrata branio njemački heretički sinodalni put i kritizirao one koji su mu predbacivali nekatolicizam – kao, na primjer, nadbiskup Stanisław Gądecki. S druge strane, generalni referator Sinode o sinodalnosti, kardinal Jean-Claude Hollerich, osim što podržava Sinodalni put, također izjavljuje želju za promjenom crkvenog učenja o LGBT-u, za uvođenjem svećeništva žena ili za ukidanjem celibata. Osim toga, vatikanski sinodalni mediji stalno promiču homoseksualnu razuzdanost, transrodnost i, u novije vrijeme, žensko svećeništvo.

Prema kardinalu Mülleru, sinodalni proces može se usporediti s marksističkim modelom stvaranja istine. Druga analogija je vrijeme arijanske krize i Arijevo krivovjerje. On je htio oblikovati Boga prema svojim zamislima.

Vodstvo Sinode o Sinodalnosti sanja o drugačijoj Crkvi koja nema nikakve veze s katoličkom istinom, rekao je kardinal Müller. „Žele ovaj proces iskoristiti za transformaciju Katoličke crkve. Žele uništiti Crkvu“, dodao je. Kako je istaknuo, sinodsko vodstvo vjeruje da se doktrina može mijenjati kao i svaka teološka teorija. Međutim, nije tako.

„Nauk apostola je odraz i očitovanje objavljene Riječi Božje. Moramo slušati Božju riječ, ali na temelju autoriteta Svetoga pisma, apostolske tradicije i Učiteljstva. Svi koncili su govorili da se Objava dana u Isusu Kristu ne može zamijeniti nekom drugom objavom“, naglasio je.

Izvor

Exit mobile version