Naslovnica Korektnost Nominirana kandidatkinja za sutkinju Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država ne može definirati...

Nominirana kandidatkinja za sutkinju Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država ne može definirati svoj spol

0

„Ja nisam biologinja“, rekla je Ketanji Brown Jackson.

Sjećam se da su konzervativci još 2015. godine upozoravali da bi legalizacija istospolnih brakova mogla završiti potpunim ukidanjem spolova. Nisam mogao zamisliti kako bi takav scenarij izgledao, pa mi takvi argumenti tipa „skliske padine“ nisu djelovali previše uvjerljivo.

Vratimo se u 2022. godinu, u kojoj imamo istospolne brakove legalizirane već nekoliko godina. Transrodna ideologija je postala dio mainstreama, nakon što je uspješno implementiran plan s pokretom istospolnih brakova.

A evo što Ketanji Brown Jackson, harvardski alumnij, kandidatkinja za najviše pravno imenovanje u slobodnom svijetu ima za reći o (svome) spolu:

Twitter:

Senator Blackburn: „Možete li dati definiciju riječi ‘žena’?“

Jackson: „Ne, ne mogu.“

Senator Blackburn: „Ne možete?“

Jackson: „Ja nisam biologinja.“

Da nije riječ o imenovanju na važnu funkciju bilo bi smiješno. Pa, zapravo, smiješno je, a pouzdani internetski izvori nisu propustili vidjeti smiješnu stranu ovoga.

 „Koliko je 2 + 2?“, tvitao je konzervativni komentator Kangmin Lee. A sutkinja Jackson odgovara: „Ne znam senatore, nisam matematičarka“.

Voditelj RedState’s showa Jeff Charles je isto tako komentirao: „Policajac: Gospođo, znate li koliko ste brzo išli? A Ketanji Jackson odgovara: Kako bih trebala znati? Pa nisam fizičarka!“.

U jednom od memova Matt Walsh je isto tako rekao tvitavši: „Prilično sam siguran da je oblačan dan, ali nisam meteorolog pa ne mogu govoriti s autoritetom o toj temi“.

Zapravo, Walsha treba spomenuti jer je kao najraniji kritičar primijetio da se transrodna kuća od karata ruši pod težinom jednog iznimno jednostavnog pitanja: „Što je žena?“.

Ako se ironija računa kao humor, onda moramo uzeti u obzir da to što je Ketanji Jackson žena bilo presudno za njezinu nominaciju za sutkinju Vrhovnog suda, a ona ne može definirati koja je ta najvažnija karakteristika žene.

Tweet od NBC News.

Predsjednik Biden: „Osoba koju ću nominirati bit će netko s izvanrednim kvalifikacijama, karakterom, iskustvom i integritetom – i ta će osoba biti prva Afroamerikanka ikada nominirana za sutkinju Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država“.

„To se, po mome mišljenju, već davno trebalo dogoditi“.

Razmišljajući izvan okvira humora – ali zadržavajući se u granicama ironije – postoje i druga pitanja koja moramo postaviti Jackson u njezinih pogleda prema rodu i nadolazećoj nominaciji (tj. imenovanju).

Ako je potreban biolog da definira što je žena, ne priznaje li onda Jackson da pitanje spola treba riješiti biološki, a ne emocionalno?

Kako će Jackson – koji ne može definirati što je žena – moći odlučivati o slučajevima pobačaja koji su, ako ništa drugo, primjeri ženskih iskustava?

U vremenu koje kaže „vjeruj svim ženama” i sa sudskim sustavom koji često daje prednost ženama u slučajevima razvoda i skrbništva nad djecom, čemu će služiti Vrhovni sud koji na seks i rod gleda kao na nešto u čemu nema restrikcija?

Ožujak je mjesec ženske povijesti, ali za žene je bila teška 2022. godina.

Vidjeli smo kako je biološki muškarac pobijedio na ženskom NCAA prvenstvu u plivanju; još jedan biološki muškarac postao je jedna od žena godine za časopis USA Today; Twitter zabranjuje više korisničkih računa koji govore istinito o ženama; dok kandidatkinja za Vrhovni sud ne može definirati riječ žena.

Čini se da smo propustili prepoznati temu za ovogodišnji mjeseca prisjećanja ženske povijesti. A to je da su žene postale prošlost.

Kurt Mahlburg je pisac koji je svoje životno iskustvo stekao kao diplomirani arhitekt, učitelj u osnovnoj školi, misionar i pastoralni suradnik za mlade. Isto tako, navedeni autor je redoviti pisac za „Spectator Australia“, „MercatorNet“, „Caldron Pool“ i „The Good Sauce“. Kurt fluentno govori nekoliko azijskih jezika te je strastveni putnik i surfer. Iako je odrastao u Adelaideu, trenutno živi u Sydneyju sa svojom suprugom Angie. Zajedno se pripremaju za dugoročno volontiranje u jugoistočnoj Aziji. Kurt je autor knjige „Križ i kultura: Može li Isus spasiti Zapad?“ (2020. godine). Također je jedan od koautora knjige „Blagoslov svemogućeg Boga“ (2020.).

Izvor

Exit mobile version