Naslovnica Oni Odbacivši kršćansko naslijeđe EU je potpisala vlastitu osmrtnicu

Odbacivši kršćansko naslijeđe EU je potpisala vlastitu osmrtnicu

0

Europska unija u posljednjih je petnaestak godina doživjela nekoliko kriza koje su snažno uzdrmale njezine temelje.
Ekonomska kriza (problem južnih država), migrantska kriza, brexit i najzad korona-kriza. Pored toga kriza koja cijelo vrijeme tinja i opterećuje odnose unutar Unije odnosi se na sukob suverenizma i globalizma.

Države koje se pritom najviše nalaze na udaru dominantne globalističke struje su Mađarska i Poljska. Ove se zemlje najviše odupiru unijskim unifikacijskim procesima koji nastoje nivelirati sve razlike među državama u korist službene agende.

A ta agenda, među ostalim, tzv. LGBT vrijednosti proklamira kao „temeljne vrijednosti Europske unije“.

Obračun Bruxellesa s nepoćudnim državama ide do te mjere da im se uskraćuju sredstva iz nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Naime, ni jednoj ni drugoj državi plan još uvijek nije odobren.

Danas je najviši sud EU-a odbacio tužbu Varšave i Budimpešte protiv europskog mehanizma kojim se za kršenje sloboda i vladavine prava neke zemlje članice kažnjava uskratom novca iz europskih fondova.

I Poljska i Mađarska odbacile su presudu kao zadiranje u njihov suverenitet. S druge strane, ovime je uspostavljen presedan za buduće postupke novčanog kažnjavanja država članica koje bi kršile slobode i vladavinu prava.

U slučaju Mađarske, ministrica pravosuđa Judit Varga ocijenila je kako je zamrzavanje 7 milijardi eura sredstvo pritiska na zemlju zbog mađarskog zakona koji zabranjuje širenje homoseksualne propagande.

U Bruxellesu se nadaju kako će udružena opozicija srušiti Viktora Orbana s vlasti u travnju ove godine, a za iduću godinu sličan scenarij priželjkuju i za Poljsku.

Ipak, odluku će na kraju donijeti mađarski i poljski birači. K tome, ako nekad negdje i dođe do gubitka vlasti od strane suverenističke opcije, u Bruxellesu zaboravljaju da takve opcije jačaju diljem Europe.

Svaka globalistička akcija izaziva suverenističku reakciju.

Europska unija sve manje predstavlja ikakvog relevantnog faktora u međunarodnim odnosima. Europski birokrati nisu u stanju riješiti probleme u Bosni i Hercegovini, ali smatraju da su pozvani obračunavati se s daleko većim i snažnijim državama kao što su Mađarska, a posebno Poljska.

To je izraz arogancije, ali i političkog autizma. Bez Poljske i Mađarske jednostavno nema Europske unije.
Tko to ne shvaća ne bi se trebao baviti politikom.

Današnja Europska unija predstavlja isključivo ekonomistički projekt koji se s neviđenom mržnjom obrušava na svoju povijest, kulturu i tradiciju.

Europa treba ujedinjenje, no na ovakvim osnovama ona je kao kuća bez temelja.

Odbacivši kršćansko naslijeđe potpisala je vlastitu osmrtnicu.

Exit mobile version