Naslovnica Naslovna Irska ‘nebinarna’ predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu otvoreno promiče sotonizam

Irska ‘nebinarna’ predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu otvoreno promiče sotonizam

0

‘Nebinarna’ izvođačica Bambie Thug, koja tvrdi da nije niti muškarac niti žena, izvela je jučer na Eurosongu pjesmu „Doomsday Blue“ i sve je ostavila bez teksta. ‘Čuvarica’ poganske Irske ne želi samo izazvati šok, nego „natjerati sve (druge) da napuste sve druge religije i pridruže se vještičarenju“.

Kontroverze oko Bambie Thug nisu nastale jučer, nego je prate tijekom cijele karijere.

Nakon što je pobijedila na irskom izboru za pjesmu Eurosonga, Irska nacionalna televizija (RTÉ) odbila je komentirati je li riječ „sotona“ skrivena u pjesmi „Doomsday Blue“, što je slijedila i sama pjevačica. Dio pjesme, koji sadrži drugi glas, čini se da ponavlja riječ „sotona“ kada se reproducira unatrag, a problematičan je i sam uvod. Pjesma započinje riječima Avada Kedavra (značenje: Ubojita kletva), kletvom iz sotonističkih knjiga o Harryju Potteru.

Ne tako davno, prošle godine, odlučno je u intervjuu za časopis TMRW govorila o „skrivanju čarolija korištenjem okultnog jezika“, „govorenju unazad“ i „govorenju u jezicima ispod beat-a“ u svojim pjesmama.

Spomenula je tijekom intervjua i starije vještice koje su je uputile u okultni svijet: „Otkad sam ih upoznala, radim puno na sebi, pravim čarolije i napitke… Većina mojih pjesama i tekstova imaju okultne teme. To definitivno igra ogromnu ulogu. Mislim da nitko zapravo ne koristi mnogo okultne terminologije, a to je super jer želim to sve raditi“.

I u vizualnoj pojavi sotonistička pjevačica Bambie Thug odlučno slijedi uvjerenja. Na desnoj ruci ima tetovažu invertiranog pentagrama – simbola sotone, a tijekom nastupa nosi i rogove. Tekstovi pjesama ne razlikuju se previše od njezine pojave; više-manje svode se na konzumiranje narkotika, promiskuitet i štovanje sotone.

Veliki natpis „Okrunite vješticu“ (eng. izvornik „Crown the Witch“) pojavio se na kraju njezine pjesme s aluzijom da osvoji natjecanje, a razdragano mnoštvo je pljeskalo. To samo pokazuje koliko je sotonizam postao prihvatljiv na Zapadu.

Exit mobile version