Naslovnica Naslovna Italija: Otrovni plodovi „Fiducia supplicans“

Italija: Otrovni plodovi „Fiducia supplicans“

0

Filippo Sanchi i Hector Pautasso dva su talijanska homoseksualca. Od 2015. godine žive zajedno, a 14. rujna žele sklopiti civilno partnerstvo.

Prema informacijama lokalne mrežne stranice Il Resto del Carlino, ceremoniji će nazočiti katolički svećenik. On treba blagosloviti homoseksualni par – uz pristanak mjesnoga biskupa. Sanchi i Pautasso planiraju kasnije pokušati usvojiti dijete.

Homoseksualni par blagoslovit će vlč. Giuseppe Cavoli, kojega je delegirao biskup Andrea Anreozzi. Događaj će se održati u gradu Cartoceto u regiji Marche, gdje žive homoseksualci.

Obojica su aktivni u mjesnoj LGBT zajednici, sudjeluju u sodomitskim povorkama. Nedavno su bili na sodomijskom susretu u Fanu gdje su razgovarali o tzv. homofobiji. Susretu je nazočio i vlč. Giuseppe Cavoli, biskupijski delegat za LGBT pitanja.

Muškarci izjavljuju da bi htjeli posvojiti dijete kako bi mu pomogli, jer je jedan od njih također posvojen kao dijete (od strane normalnoga para).

Vlč. Giuseppe Cavoli svoj će blagoslov dati u restoranu gdje će se održati prijam nakon sklapanja građanske zajednice.

Naime, deklaracija Fiducia supplicans objavljena 18. prosinca 2023. dopušta katoličkim svećenicima da daju blagoslov homoseksualnim parovima. Međutim, odredbe deklaracije nekoliko puta navode da blagoslov treba biti kratak i spontan i da se ne može odobriti u kontekstu sklapanja građanskoga partnerstva.

Ako vlč. Giuseppe Cavoli dade svoj blagoslov jasno je da će prekršiti te norme. No kardinal Fernández nedavno je objavio da Dikasterij za nauk vjere, kojemu je na čelu, ne će organizirati „lov na svećenike.

Mnogi komentatori smatraju da je Fernándezov pravi cilj bio uvesti karikaturalne sodomijske brakove u Crkvu, kao u slučaju zajednice dvojice Talijana.

Izvor

Exit mobile version