Naslovnica Istaknuto BOMBE BACALA? Jelena Veljača Jelka postaje prva ‘komandantica’ oružanog odreda ‘Intektualke“

BOMBE BACALA? Jelena Veljača Jelka postaje prva ‘komandantica’ oružanog odreda ‘Intektualke“

0

Supredsjednica udruge Intelektualke Jelena Veljača Jelka poznata je po beskrompromisnoj borbi za prava žena, a protiv bijelih i heteroseksualnih muškaraca na pozicijama moći.

Zajedno s drugom supredsjednicom Severinom Vučković bije boj protiv frustriranih i zatucanih fundamentalista koji žele spriječiti ubijanje nerođene djece.

Do sada je to djelovanje bilo „intelektualno“, kroz udrugu „Intelektualke“, no jučerašnja odluka američkog Vrhovnog suda znak je da djelovanje treba postati mnogo radikalnije.

Naime, kao što je Jelka poručila: „Žene bi nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a, mogle ući u oružani sukob s ostatkom svijeta. Takav smo otpor već vidjeli“.

Ne znamo što je s onim ženama koje podupiru jučerašnju odluku Vrhovnog suda, no doznali smo da će Jelka uskoro ugodno obitavanje u Zagrebu (sjetimo se trčanja u spavaćici u podne nakon potresa na Banovini!) zamijeniti šumom.

Jelka preuzima „komandu“ oružanog otpora protiv frustriranih fundamentalista u Hrvatskoj. Osniva se oružano krilo udruge Intelektualke.

Odlazak u šumu najavljen je čim se tamo osigura internetska infrastruktura i ugodni ležajevi za komandanticu i članove prvoga odreda otpora.

Frustrirani fundamentalisti koji bi zabranili ubijanje nerođene djece: no passaran!

Exit mobile version