Naslovnica Istaknuto PROPAGANDA: Potvrđen lezbijski identetit Velme u novom animiranom filmu „Scooby Doo“

PROPAGANDA: Potvrđen lezbijski identetit Velme u novom animiranom filmu „Scooby Doo“

0

Isječci iz animiranog filma Trick or Treat Scooby-Doo kruži društvenim mrežama, a korisni društvenih mreža ga koriste kako bi pokazali da je lik Velme konačno prikazan kao lezbijka.

Društvenim mrežama kruže isječci trailera, uključujući onaj u kojemu Velma govori kolegici Daphne da se „zaljubila u ženu“ i traži savjet što da učini. Sam direktor animiranog filma James Gunn još je 2020. rekao da namjerava uvesti barem jednu homoseksualnu osobu u svome nadolazećem filmu o Scooby Doo.

„Već 2001. Velma je bila eksplicitno lezbijka u mome početnom scenariju za akcijski film Scooby-Doo iz 2002.“, tweetao je tada redatelj. James Gunn napisao je 2001. scenarij za akcijski film Scooby Doo i njegov nastavak 2004., u kojem je ulogu Velme utjelovila Linda Cardellini. U tim filmovima ništa nije pokazivalo da je Velma lezbijka.

Tony Cervone, producent serije Mystery Incorporated, objavio je 2020. na Instagramu tijekom mjeseca ponosa LGBTIQ+ zajednice da lik Velme treba biti prikazan kao lezbijka.

CNN je za komentar kontaktirao Warner Bros, koji je kao i HBO Max, u vlasništvu CNN-ove korporacije, ali nije dobio odgovor. Trick or Treat Scooby Doo bit će premjerno prikazan 16. listopada na HBO Max platformi.

Izvor

Exit mobile version