Naslovnica Istaknuto NBA veteran Gordon Hayward prešao na katoličanstvo nakon povlačenja iz 14-godišnje karijere

NBA veteran Gordon Hayward prešao na katoličanstvo nakon povlačenja iz 14-godišnje karijere

0

Umirovljeni NBA igrač Gordon Hayward ušao je u Katoličku Crkvu kao obraćenik, primivši prve sakramente prošli tjedan u Rimu.

Dana 1. listopada, nadbiskup Timothy Broglio poželio je dobrodošlicu u Katoličkoj Crkvi bivšem NBA igraču u bazilici Svetog Sebastijana izvan zidina u Rimu, navodi se u priopćenju Nadbiskupije za vojne službe.

„Nunc Coepi“, objavio je Hayward na Instagramu, što u prijevodu znači „Sada počinje“.

Hayward (34) se u kolovozu povukao iz profesionalne košarke nakon 14 godina karijere u Utah Jazzu, Boston Celticsima, Charlotte Hornetsima i Oklahoma City Thunderu.

Sada započinje novi životni put kao katolik.

Tijekom svete mise Hayward, otac četvero djece, dao je ispovijed vjere te primio sakramente potvrde i prvu svetu pričest. Haywarda su u Rim pratile supruga Robyn i dvije najstarije kćeri.

Hayward je došao u Katoličku Crkvu nakon priprema u Redu kršćanske inicijacije za odrasle (OCIA) pod vodstvom oca Marcela Taillona, ​​koji služi nadbiskupu Brogliu kao ravnatelj zvanja za Nadbiskupiju za vojne službe, SAD.

Mjesto njegovog ulaska u Katoličku Crkvu imalo je posebno značenje jer se Hayward odlučio staviti pod pokroviteljstvo svetog Sebastijana, izabravši rimskog vojnog časnika koji je mučenički umro pod Rimskim Carstvom za svoga svetca potvrde. Izbor je bio prikladan, pogotovo s obzirom na to da je sveti Sebastijan zaštitnik športaša i vojnika.

Inicijacija u Katoličku Crkvu u bazilici svetog Sebastijana značila je da je Hayward mogao posjetiti ostatke svetca u sarkofagu u bočnoj kapeli bazilike.

Haywardovo obraćenje na katoličanstvo proslavila je njegova supruga, praktična katolkinja koja je djecu odgajala u vjeri.

Izvor

Exit mobile version