Utorak, 30. travnja 2024.

Facebook šala koju ljudi već dvije godine dijele dalje u nadi kako će se pronaći vlasnik fotografije

Vjerojatno ste vidjeli ovu fotografiju kako se dijeli uz prateći tekst koji se mijenja ovisno o državi ili gradu osobe koja je objavljuje te u kojem se moli da se podijeli objava kako bi se pronašao stvarni vlasnik ove fotografije.

Neki su prepoznali kako se radi o šali, a neki u želji da pomognu su dijelili ovu sliku dalje jer – treba pronaći vlasnika fotografije.

No možda niste znali, cijelu priču je, čini se, makar prema pisanju Jerusalem Posta, započeo Ariel Plavnik, 43-godišnji turistički djelatnik iz Kfar Sabe u Izraelu, koji je na Facebooku podijelio ovu sliku uz prateći tekst na hebrejskom i španjolskom.

Tako je Ariel Plavnik, prema pisanju Jerusalem Posta u originalnoj objavi napisao:

“Treba mi pomoć svih:

Ovu fotografiju sam našao na ulicama Tel Aviva, na poleđini je natpis “Tata i mama 1955”. Volio bih vratiti sliku vlasnicima ili obitelji istih. Jako je lijepa slika i izgleda staro. Možda ako svi podijele ovu fotografiju dođemo do njihovih vlasnika.

Hvala ti.”

Trend se uskoro proširio diljem svijeta i uz određene promjene u tekstu postao viralan, te valjda nema zemlje u kojoj se nije tražilo vlasnika ove fotografije.

Samo, par na fotografiji su glumci Crispin Glover i Lea Thompson iz poznate znanstveno-fantastične komedije iz 1980. “Povratak u budućnost”, koji su glumili roditelje Martyja McFlyja, glavnog glumca u istom filmu.

“Slušajte, stvarno sam samo htio nasmijati svoje prijatelje na Facebooku, ali onda se to podijelilo kao ludo jer su sve te genealoške grupe i to na neki način zaživjeli vlastitim životom”, rekao je Ariel Plavnik za Jerusalem Post nakon što su ga pitali koji mu je motiv bio za takvu šalu.

Ako ste kojim slučajem i vi jedan od onih koji je podijelio ovu fotografiju nemojte biti tužni jer je vaša namjera bila da se pomogne. To vas ne bi trebalo odvratiti od toga da i dalje nastojite biti dobri pa čak i ako se radi o šali.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...