Utorak, 20. veljače 2024.

Izjava o privatnosti
POLITIKA PRIVATNOSTI VIGILARE.INFO
Vigilare.info ne prikuplja Vaše osobne podatke osim ako ih Vi kao korisnici nama ne dostavite za točno određene svrhe (obavijesti, novosti, peticije, ankete, promotivne aktivnosti i drugo). Obrada tako dostavljenih podataka je zakonita obrada osobnih podataka.

AUTOMATSKA OBRADA PODATAKA
Napominjemo da se podaci o vrsti mrežnog preglednika koji koristite, broja posjeta,
prosječnog vremena pregleda stranica, podaci o pregledanom sadržaju i drugi podaci obrađuju automatski prilikom pristupa putem posebnih alata koji su implementirani na stranici kao što je npr. Google Analytics. Ovi podaci ne sadrže informacije iz kojih bi se mogao utvrditi osobni identitet korisnika.

DOSTAVA OSOBNIH PODATAKA ZA NOVOSTI
Osobne podatke koje dostavite za primanje novosti i/ili obavijesti koristimo samo i isključivo za tu svrhu. Ako želite odustati od pretplate na naše novosti, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem forme za kontakt na našoj mrežnoj stranici, na
adresi https://vigilare.info/impressum. Podaci iz Kontakt forme ne prosljeđuju se trećim stranama i ne koriste se za marketinške djelatnosti. Vaše osobne podatke koje nam dostavite radi primanja naših novosti obrađujemo kako bismo Vam te novosti mogli poslati te to nećemo moći učiniti ako nam Vi ne pružite svoje osobne podatke.
Ova obrada se temelji na članku 6. stavak 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka koja određuje da je obrada zakonita ako je nužna radi izvršavanja nekog ugovora.

VAŠA PRAVA
U svakom trenutku imate pravo na pristup Vašim osobnim podacima, pravo na ispravak ili dopunu Vaših netočnih ili nepotpunih osobnih podataka, pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka te, u određenim slučajevima, pravo na brisanje vaših osobnih podataka, pravo na ograničenje obrade i pravo na prigovor na obradu Vaših osobnih podataka. Također, ako smatrate da Vam je obradom Vaših osobnih podataka povrijeđeno neko pravo, možete podnijeti prigovor Agenciji za obradu osobnih podataka.

SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA
Podatke koje ste dostavili putem mrežne stranice vigilare.info čuvamo od neovlaštenog pristupa, razmjene i neovlaštene obrade. Osobni podaci koje ste dostavili i za koje ste dali privolu za obradu i korištenje nisu dostupni putem Interneta ili interne računalne mreže https://vigilare.info te im nije moguće pristupiti bez autorizacije te ihi nije ih moguće kompromitirati niti preuzeti putem mrežnog hakiranja (tzv. “data breach”).

ENKRIPCIJA MREŽNE STRANICE
Mrežne stranice https://Vigilarevigilare.info primjenjuju modernu tehnologiju enkripcije (SSL TLS 1.2 128 bitni ključ, SHA256) razmjene podataka između Vašeg računala i servera
https://vigilare.info. Enkripcija čini neizvedivim da neautorizirana treća strana vidi
informacije koje putuju između Vašeg računala i stranice https://vigilare.info.

UPUTE ZA UPRAVLJANJE I BRISANJE KOLAČIĆA
Ovdje dajemo poveznice sa uputama za upravljanje i brisanje Kolačića za pet najzastupljenijih mrežnih (internetskih) preglednika:
Google Chrome – Upravljanje Kolačićima
Mozilla Firefox – Upravljanje Kolačićima
Microsoft Edge – Upravljanje Kolačićima
Internet Explorer – Upravljanje Kolačićima
Opera Browser- Upravljanje Kolačićima (ENG)