Utorak, 19. ožujka 2024.

Odbijamo moralne izopačenosti, rušenje obitelji, abortus i ponižavanje domovine!

Na našem politički nekorektnom portalu imamo i rubriku „Katolibanstvo“. Tu ćemo objavljivati vijesti, događaje i komentare vezano za Katoličku Crkvu i vjeru. To ne znači samo vijesti o hijerarhijskoj Crkvi (Papi, biskupima, svećenicima…), nego o cijeloj Crkvi, što uključuje i brojčano najjači dio, nas, katoličke laike, koji strastveno ljubimo i volimo Crkvu i našega Gospodina Isusa Krista.

Militantnim sekularistima nije jasno kako nakon svih divljanja, uništavanja i ubijanja „neprijatelja“ (naročito katolika), od Francuske revolucije do boljševičkog prevrata u Hrvatskoj 1945., sve do današnjih gender-ludosti, još uvijek postoje obični ljudi, vjernici u hrvatskom društvu (neklerici) koji – vjeruju u Boga i Crkvu! Još uvijek toj Crkvi vjeruju i nastavljaju tradiciju, trude se živjeti moralno, slušaju učiteljstvo Crkve i, ono najstrašnije: podržavaju dogme!

Ti militantni sekularisti (naročito piskarala u masovnim fake medijima, pseudointelektualci, cancel culture i woke aktivisti i lijeni političari) podlo pokušavaju provesti jednu klasičnu divide et impere taktiku. Oni dobro znaju da je Katolička Crkva Ecclesia militans (Vojujuća Crkva), da ona drži ključeve Istine i da je ona jedini moralni autoritet u svijetu jer ju je uspostavio te je vodi, mimo svih njezinih ljudskih slabosti, jedini Spasitelj svijeta, Gospodin Isus Krist.

Oni znaju da dobro formirani i vjerni katolici imaju snagu zajednički preobraziti Hrvatsku i vratiti je na njezine čvrste katoličke temelje koje jamče mir, stabilnost i moralnost, i zakone koji to odražavaju; sve ono što sile zla ne žele, jer su buntovnici bez razloga na svoju i na našu štetu.

Znaju da ne ćemo prihvatiti moralne izopačenosti, rušenje obitelji, ubijanje nerođene djece i ponižavanje domovine te da ćemo zahtijevati da se svaki čovjek suoči s istinom da smo stvoreni za vječnost, ali da prije toga moramo obraniti i priznati Gospodina Isusa Krista kao svojeg osobnog Spasitelja i Spasitelja cijelog svijeta. A sve to mogu pronaći u sakramentima Katoličke Crkve.

I što tada ti sekularisti rade? Ono što je za sekulariste i ateiste tipično: etiketiraju protivnike, naročito katolike u Hrvatskoj.

Mi smo pokazali da kao katolički laici itekako možemo „drmati“ u društvu, tj. utjecati na zbivanja, od referenduma, sudskih procesa do prosvjeda. Bog nam je dao i fides et ratio (vjeru i razum) te dobro prokazujemo igru u društvu u kojoj dijaboličke snage nastoje zagušiti izvorni hrvatski duh – kršćanski duh – koji nas je održavao stoljećima i koji je dio našeg nacionalnog identiteta i identiteta pojedinaca.

Etiketiraju nas i zato što se boje i naše (duhovne) snage. Prvo su govorili da smo „zaostali“, „nazadni“, potom iz „srednjeg vijeka“, pokretači „konzervativne revolucije“ pa „ultra“, „fundamentalisti“, „šokantni“ i na kraju ne baš originalnu etiketu: „katolibanstva“!

Dakle, izraz kojim militantni sekularisti definiraju vjerne katolike je: [katoliban], a njihovo djelovanje [katolibanstvo].
Whatever. Nama je to smiješno pa smo tako naslovili čak i rubriku na našem portalu!

Mi se držimo one Isusove: „Onomu tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi“ (Lk 6,27). Nas nije briga kako nas etiketiraju, neka izmišljaju i dalje. Kao kršćani, kao civilizirani ljudi, mi opraštamo te u pasivnom otporu bez bježanja, skrivanja ili odstupanja od svojih uvjerenja i načela, okrećemo i drugi obraz i nastavljamo bitku.

No neki malo plahiji simpa katolici uplašili su se ovakvih etiketa i skoro se počeli ispričavati: „Ne, ne, nismo mi takvi…“. Prvo pravilo u sučeljavanju sa sekularistima je: nikada se ne povlačiti i njima se za nešto ispričavati.

Postoje i drugi, tzv. liberalni katolici koji su (za sekulariste) nekakvi good guys jer podržavaju sve moralne izopačenosti svijeta i stvaraju od Isusa nekog flower-power hippyja. Koja sramota. Obični otpadnici. Fake katolici. Imam više poštovanja prema izgubljenim sekularistima i nadu u njihovo obraćenje, nego u te izdajnike koji zlorabe Crkvu te izvrću nauk i Kristove riječi i njihovo značenje.

Katolik ima svoje ljudsko dostojanstvo, pečat i sinovstvo da smo Božji preko krštenja, svete pričesti i krizme i mi se na ovom svijetu ni pred kim ne klanjamo niti se damo podložiti, osim pred Bogom Ocem Svemogućim.

Štoviše, radi Imena Isusova možemo očekivati progone i bitke:

„Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi. Sjećajte se riječi koju vam rekoh: ‘Nije sluga veći od gospodara.’ Ako su mene progonili, i vas će progoniti; ako su moju riječ čuvali, i vašu će čuvati. A sve će to poduzimati protiv vas poradi imena moga jer ne znaju onoga koji mene posla.“ (Iv 15, 18-21)

Što se nas tiče, možete nas zvati kako god želite. Kako se engleski lijepo kaže: „bring it on!“ („samo dajte“). Mi ćemo i dalje stvarati katoličku Hrvatsku, a sekularisti, mekušci i izdajnici nisu nam mjerilo niti su nam važni, već je važno slušamo li i činimo što od nas traži Krist i nauk njegove Crkve, bez obzira na cijenu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...