Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

Neugodni gaf američkoga ministarstva obrane: Slučajno objavili grafiku LGBTQ ponosa umjesto grafike potpore oboljelima od PTSP-a

Američko ministarstvo obrane (DOD) našlo se na udaru kritika jer je slučajno objavilo grafiku LGBTQ ponosa duginih boja kako bi obilježilo Mjesec podizanja svijesti o PTSP-u.

Mjesec lipanj savezna je vlada 2014. godine proglasila mjesecom podizanja svijesti o PTSP-u – godinu dana prije nego što je mjesec također postao prepoznat kao mjesec ponosa, izvijestio je Fox News.

„Lipanj je mjesec podizanja svijesti o PTSP-u i Ministarstvo obrane predano je pružanju podrške pripadnicima vojske i veteranima pogođenim PTSP-om“, navedeno je na društvenoj mreži X ministarstva.

„Ako se vi ili netko koga poznajete borite, pomoć je dostupna. Niste sami“, stoji u naslovu objave. No, problem je bila fotografija priložena uz objavu.

Umjesto da objavi grafiku potpore veteranima koji pate od posttraumatskog stresnog poremećaja, ministarstvo je objavilo sliku „Zastave ponosa“ uz koju je navedeno „Proslavite mjesec ponosa 2024.“, za svojih 6,5 milijuna sljedbenika.

Objava je kasnije izbrisana i zamijenjena nakon što je uočena grješka, ali bilo je prekasno.

„Dobio sam PTSP jer mi je LQBTQ propaganda nabijena u lice istog mjeseca“, napisao je jedan od komentatora.

 „Da, i zato se nitko ne pridružuje službi. Moj tata (je) veteran i ne može čak ni svoje lijekove dobiti na vrijeme, a vi se koncentrirate na ovo“, žalio se drugi X korisnik.

„Amerika ne podržava vašu WOKE ideologiju“, požalio se drugi komentator. „Sramota!“

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...