Petak, 28. lipnja 2024.

Guverner Tennesseeja potpisao zakon kojim poziva na 30 dana molitve i posta u srpnju

U onome što je opisano kao „povijesna gesta“, guverner Tennesseeja Bill Lee potpisao je zakon kojim se poziva na 30 dana molitve i posta počevši od 1. srpnja. Zajednička rezolucija Kongresnoga doma Tennesseeja 0803 traži od naroda države „da traže Božju ruku milosrđa za iscjeljenje Tennesseeja“.

Pismo koje su potpisali senator države Tennessee Mark Pidy i zastupnik Monty Fritts, a koje prati rezoluciju, poziva „one koji su fizički sposobni i duhovno skloni tome da se pridruže 30-dnevnom razdoblju molitve i povremenog posta u mjesecu srpnju kao sredstvo poniznosti kako bismo primili Božju milost, milosrđe i blagoslov u Tennesseeju i u našoj zemlji“.

„S poštovanjem vas pozivamo da nam se pridružite u vođenju Božjega naroda diljem Tennesseeja u vrremenu poniznosti, molitve, traženja Božjega Lica i pokajanja tijekom srpnja“, objašnjavaju Pidy i Fritts.

Jezik zakonodavaca podsjeća na 2. Ljetopisa 7:14: „Ako se moj narod, koji se zove mojim imenom, ponizi i moli i traži moje lice i obrati se od svojih zlih putova, tada ću čuti s neba, i Oprostit ću im grijehe i izliječiti njihovu zemlju.“

Pidy i Fritts Traže da se rezolucija pročita tijekom crkvenih službi diljem države u nedjelju, 30. lipnja, te da se vjernike pozove na sljedeće:

 „Ispitajte svoje živote u svjetlu Božje riječi i priznajte svoje grijehe“;

 „Priznajte da mi, kao Crkva, nismo uspjeli zastupati Božja načela, molimo za Njegovo oproštenje i milosrđe i obvezujemo se da ćemo čvrsto stajati na tim načelima u budućnosti“;

 „Za one koji su u mogućnosti, pridružite se molitvi i povremenom postu kao sredstvu pokazivanja naše želje za pokajanjem“.

Ljudi Tennesseeja pozvani su na pokajanje i molitvu jer je „trgovina ljudima neprihvatljivo i nasilno zlo u našoj državi, porobljavanje života i kršenje temeljnih vrijednosti naših prava na život, slobodu i potragu za srećom koja nam je obdario Stvoritelj“.

U rezoluciji se nadalje priznaje da ovisnost o drogama, posebice o fentanilu, svladava obitelji u Tennesseeju, kao i državne financije.

„Imamo približno 9000 djece kojoj je potrebno udomiteljstvo, što ukazuje na polomljenost u mnogim domovima u Tennesseeju“, nastavlja se u rezoluciji, a „korupcija u našoj saveznoj vladi će utjecati na svakog stanovnika Tennesseeja.“

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...