Četvrtak, 17. listopada 2024.

Rob Schneider tijekom intervjua rekao da mu je molitva krunice donijela mir

U nedavnom intervjuu koji je uključivao brojne reference na njegovu ponovno otkrivenu vjeru u Isusa Krista, 60-godišnji komičar Rob Schneider rekao je Tuckeru Carlsonu da je molitva krunice imala pozitivan učinak na njega.

„Bilo je prekrasno, i mir koji sam osjećao nakon toga, i cijeli sljedeći dan … to je snaga molitve”, rekao je tijekom intervjua.

Schneider je gostovao u Carlsonovom podcastu radi razgovora o politici, COVID-u 19, katoličanstvu i nizu drugih tema. Bivša zvijezda Saturday Night Livea posljednjih je godina bila izložena kritikama srednjostrujaških medija i osoba iz svijeta zabave zbog hrabrog razotkrivanja moći koju farmaceutska industrija ima u SAD-u, a u srpnju ove godine pozvao je na bojkot Olimpijskih igara zbog bogohulnog prikaza Posljednje večere na ceremoniji otvaranja.

Tijekom razgovora, Schneider, čija je majka bila katolkinja, a otac Židov, osvrnuo se na svoj odlazak od Boga, ali s godinama počelo mu je nedostajati ona bliskost koju je „kao dječak imao s Isusom Kristom“. Pritom je rekao da, iako se s glumačkom karijerom „izgubio u svijetu”, uvijek je u mislima imao našeg Gospodina.

„Bože, znam da postoji svrha. Mora postojati nešto“, rekao je poznati glumac.

Schneider je intervju iskoristio kao priliku za ispriku svojoj kćeri Elle King, kojoj je postao otac kada je imao dvadeset i šest godina. King, pjevačica i glumica, proteklih je mjeseci u više navrata javno prozvala Schneidera, prvenstveno zbog njegovih političkih stavova, ali i zbog toga što joj nije bio bolji otac u mladosti.

Schneider, obraćenik na katoličanstvo, pogledao je u kameru i zatražio oprost od svoje kćerke, izjavivši da joj želi sve najbolje. Rekao je Carlsonu kako mu je Bog dao priliku kako bi mogao „odražavati Božju ljubav“.

Schneider je također otkrio da je prije nego što je došao u posjet Carlsonu radi intervjua, on i njegova supruga odlučili moliti krunicu dok su bili u krevetu, što je nešto što prije nisu činili.

„Nismo se, znaš, čak ni sjetili… nije se točno sjetila kako treba to činiti. A ja sam obraćenik… Dakle, doslovno smo razmišljao dok sam prelazio preko svakog zrnca i molio Zdravomarijo, a zatim Oče naš, čemu sljedeće zrnce?… I reći ću vam, bilo je prekrasno… Molim se za svoju kćer i nadam se da će se ljudi moliti za nju…”.

Pred kraj njihovog intervjua, Schneider je rekao Carlsonu da vjeruje kako se u svijetu događa uspon zla i da se, stoga, „moramo oboružati Bogom i znanjem kako bismo se mogli zaštititi od zla“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...