Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Tomašević i Mustačev nećak Gotovac žele rehabilitirati masovnog ubojicu Tita, a ukinuti hrvatsko ime

U predizbornoj kampanji za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević je, doduše, najavljivao „rodno neutralne“ semafore, no njegova se retorika uglavnom svodila na rješavanje komunalnih problema. Umjesto rješavanja problema otpada, dobili smo nikada smećem zatrpaniji Zagreb i LGBT klupe i zastave.

Umjesto komunalnim problemima, Tomašević se bavi ideološkim eksperimentima. On je zadužen za zeleno-genderoidne agende, a SDP, kao dio skupštinske vlasti, na čelu s Viktorom Gotovcem, inače nećakom notornog Zdravka Mustača, vodi stare ideološke bitke u devetoj neprijateljskoj ofenzivi.

Gotovcu je glavni zadatak – fundamentalan za budućnost svih Zagrepčana – taj da vrati Trg Maršala Tita.

U razgovoru za „Jutarnji list“ ovaj je titoist rekao: „Prošli smo tjedan podnijeli zahtjev da se ime Josip Broz Tito, odnosno maršal Tito, uvrsti u fond imena i dodijeli trgu koji se danas zove Trg Republike Hrvatske. Čuli smo gorljive istupe na Trnjanskim kresovima i u Lisinskom, na akademiji povodom pobjede nad fašizmom, Dana Europe i oslobođenja grada Zagreba. Te smo govore razumjeli kao poziv na podnošenje zahtjeva. Uz to, predsjednica skupštinskog Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova bila je sudionica prosvjeda kada se političkom prisilom mijenjao naziv Trga maršala Tita. Uz takvo valoriziranje uloge antifašizma i izjave o tome da Zagreb nikada nije bio pokoren, očekujem da će u kratkom roku preimenovanje biti provedeno, da je puka formalnost“.

Ukratko: vlast Možemo i SDP-a u 2022. godini namjerava ukinuti Trg Republike Hrvata i dati mu ime osobe koja je simbol komunizma i jugoslavenstva. Umjesto da nosi ime države, trg bi trebao nositi ime diktatora i masovnog ubojice.

Riječ je o osobi koja je osobno odgovorna za masovna ubojstva na bleiburškoj topografiji smrti i koja je desetljećima bila na čelu totalitarnog režima koji je progonio i ubijao sve one koji su se usudili istupiti u smislu stvaranja hrvatske države.

Zagreb je prepun jama koje su 1945. napunili Titovi eskadroni smrti.

Komunizam i jugoslavenstvo više otvoreno ne prolaze pa se danas masovnog ubojicu nastoji rehabilitirati pod krinkom „antifašizma“. Pritom je titoistički „antifašizam“ samo instrument rehabilitacije „vrijednosti“ komunističke Jugoslavije.

Rehabilitacija masovnog ubojice ne samo da je moralno nedopustiva, jer vrijeđa žrtve komunističkih zločina, nego je protivna i pravnoj stečevini Europske unije u koju se toliko kunu svi hrvatski političari.

Podsjetimo, Europski sud za ljudska prava u prosincu je prošle godine, baveći se slučajem iz Rumunjske, presudio da države imaju pravo ukinuti političke stranke koje se ne distanciraju od bivših komunističkih partija, nego nastavljaju s političkim idejama na potpuno istom tragu. Zabrana rada takvih stranaka „nužna je u demokratskom društvu”, stoji u presudi.

Komunistički režim predstavljao je negaciju demokracije, a Jugoslavija negaciju Hrvatske.

Tko god u 2022. nastoji rehabilitirati i postaviti kao uzor (uzorima se daju ime trgova) masovnog ubojicu taj ima otvorene protuhrvatske zamisli i treba ga skupa s Titom, na sljedećim izborima, poslati u ropotarnicu povijesti.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...