Utorak, 30. travnja 2024.

ŠTO JE ABAZOVIĆ SVE OBEĆAO VUČIĆU i slijedi li uskoro američki odgovor?

Kad je u veljači ove godine bilo najavljeno da će Đukanovićev DPS dati potporu Dritanu Abazoviću za premijera – Srbi iz DF-a prijetili su blokiranjem cijele države.

U travnju su odustali od toga plana i otvorili put za Abazovića da bude premijer. Crnogorskim velikosrbima njihov financijer Aleksandar Vučić naredio je da ne prave smetnje Abazoviću, a to – jasno – znači da mu je današnji crnogorski premijer nešto obećao.

Prvo je obećanje očito potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Ovaj je ugovor iznimno nepovoljan po Crnu Goru i zapravo je implementirao sve one ideje zbog kojih su se organizirale litije diljem zemlje.

Što je još Abazović obećao Vučiću za sada nije poznato, no vidjet će se vrlo brzo.

Nedavno smo donijeli vijest o poslovnim vezama brata crnogorskog premijera Džihana Abazovića i partnerice srbijanske premijerke Milice Đurđić. Ovi zajedno otvaraju kliniku koja bi trebala biti smještena u zgradi bivšeg Beogradskog izdavačkog grafičkog zavoda.

Ovih je dana otkriveno i to da je Abazović veliki prijatelj Miroljuba Petrovića koji je aktivni podupiratelj Aleksandra Vučića.

Teško se ne složiti s izjavom crnogorskog mitropolita Mihaila o tome da je Abazović Crnu Goru isporučio Srbiji.

Jačanje srpskog utjecaja automatski znači i jačanje ruskih interesa u Crnoj Gori pa je ostaje za vidjeti hoćemo li uskoro vidjeti američki kontra-odgovor.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...