Subota, 21. rujna 2024.

Elon Musk „poklopio“ woke Los Angeles Times zbog preispitivanja „moralnosti“ rađanja djece

„Ekstinkcionisti žele holokaust za cijelo čovječanstvo“, upozorio je Elon Musk nakon što je krajnje ljevičarski Los Angeles Times upitao je li „ispravno“ imati djecu.

Tehnološki mogul koji se zalaže za slobodu govora oštro je kritizirao „probuđenu“ novinarsku kuću jer sramoti roditelje zbog toga što imaju djecu.

U objavi od 14. rujna na X-u, ranije poznatom kao Twitter, Elon Musk osudio je Los Angeles Times zbog ponižavanja onih koji žele donijeti djecu na svijet zbog tvrdnje da bi to moglo negativno utjecati na „klimatske promjene“.

Muskova je objava zapravo odgovor na članak Los Angeles Timesa od 11. rujna pod naslovom „Gotovo je sramota željeti imati djecu“.

Članak, koji je napisala profesorica „studija roda i seksualnosti“, propituje moralnost rađanja djece, s obzirom na trenutnu političku i „klimatsku“ situaciju.

„Američko društvo osjeća se društveno i politički polariziranije nego ikad. Je li ispravno u to uvući još jednu osobu?“, postavlja se pitanje, sugerirajući da bi bilo bolje ne postojati nego živjeti u društvu s društvenim napetostima.

Autor je intervjuirao sedam mladih ljudi, za koje tvrdi da „imaju više znanja o klimatskim promjenama od većine ljudi“. Od njih sedmero, petero nije željelo imati biološku djecu, dok se dvoje nesigurnih mučilo „je li moralno u redu imati djecu“.

„S klimatskim promjenama, mi smo pokretačka snaga stvari koje se kvare, ali isto tako, planet će učiniti ono što će planet učiniti. … Dakle, čini se da je nekako sramotno željeti imati djecu”, rekao je jedan.

Poruka protiv života u članku postaje sve češća među ljevičarima i odražava planove Svjetskog ekonomskog foruma za radikalno smanjenje svjetske populacije.

Dok su neki klimatski aktivisti promicali ideju da se svjetska populacija mora obuzdati kako bi se održali postojeći ljudi, brojne studije opovrgavaju tu tvrdnju, kao i tvrdnje da Zemlja može primiti samo 8 milijardi ljudi ili manje.

Musk je dugogodišnji zagovornik veće stope nataliteta, upozoravajući da je „kolaps nataliteta najveća opasnost s kojom se civilizacija suočava“. On je još 2022. godine istaknuo da je ukupna stopa plodnosti u Americi bila ispod stope zamjene otprilike pola stoljeća.

Izvješće iz kolovoza pokazalo je da je stopa plodnosti u SAD-u dosegla povijesno najnižu razinu 2023. godine, s manje žena koje rađaju djecu nego ikad prije, što je trend za koji stručnjaci upozoravaju da bi mogao dovesti do društvenog kolapsa.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...