Srijeda, 16. listopada 2024.

Sodomitska grupa lobira kod pape Franje da odobri operacije promjene spola

Sodomitska grupa ‘katolika’ sastala se ovoga vikenda s papom Franjom u Vatikanu. Tom su ga prilikom pozvali da dade svoje odobrenje za „njegu koja afirmira spol“, što uključuje operaciju tzv. promjene spola.

Gotovo 90-minutni sastanak organizirala je sestra Jeannine Gramick, časna sestra iz SAD-a koju je Vatikan 1999. disciplinski kaznio zbog problematičnih „pogrješaka i dvosmislenosti“ u njezinu pastoralnom pristupu sodomitstvu.

Te je godine vatikanska Kongregacija za nauk vjere (CDF) trajno zabranila sestri Gramick svaki pastoralni rad koji uključuje sodomitske osobe, zajedno s ocem Robertom Nugentom, s kojim je suosnivala „Ministarstvo novih puteva“, navodno „katolički“ apostolat za sodomitske osobe.

Kongregacija za nauk vjere „dužna je za dobrobit katoličkih vjernika izjaviti da su stajališta sestre Jeannine Gramick i oca Roberta Nugenta u vezi s unutarnjim zlom sodomitskih odnosa i objektivnim poremećajem sodomitskih sklonosti doktrinarno neprihvatljiva jer ne prenose vjerno jasan i postojan nauk Katoličke crkve na ovim prostorima“, stoji u tekstu.

„Grupacija je pozvala papu Franju da odstupi od negativnog pristupa Crkve rodno različitim ljudima i da potakne crkvene vođe da pažljivije slušaju živote i vjeru sodomitskih osoba“, navodi se u priopćenju za medije grupe od 12. listopada.

Prema tekstu, sestra Gramick dogovorila je sastanak nakon što je pročitala da Vatikan još uvijek osuđuje „medicinsku skrb za transrodne osobe u prijelazu“, kao što je davanje blokatora puberteta i operacije promjene spola.

„Željela je da se papa Franjo izravno čuje s transrodnim i interspolnim katolicima i onima koji ih podržavaju pa je kontaktirala Papu, a on je spremno prihvatio tu priliku“, stoji u tekstu.

„Zahvalna sam papi Franji što je bio spreman poslušati iskustva interspolnih i transrodnih osoba“, rekla je Gramick. „Samo slušajući priče tih pojedinaca, kao i pojedinaca koji se brinu za njih i o njima, Crkva će moći u potpunosti čuti glas Duha Svetoga koji poziva katoličku zajednicu da se trgne iz starog, loše informiranoga učenja i prakse“.

U svom tekstu iz 1999. u kojem se prekorava otac Nugent i sestra Gramick zbog njihove službe, Vatikan je primijetio da „promicanje pogrješaka i dvosmislenosti nije u skladu s kršćanskim stavom istinskog poštovanja i suosjećanja“.

Osobe koje se bore sa sodomitstvom „ništa manje nego bilo tko drugi, imaju pravo primati autentični nauk Crkve od onih koji im služe“, rečeno je.

Američki biskupi odbili su dopustiti „Ministarstvu novih puteva“ da se naziva katoličkom organizacijom. Kardinal Francis George, tadašnji predsjednik Biskupske konferencije SAD-a 2010. izdao je izjavu u kojoj naglašava ozbiljna pitanja o „pridržavanju“ „Ministarstva novih puteva“ crkvenoga nauka o sodomitstvu.

„Nitko ne bi trebao biti zaveden tvrdnjom da služba New Ways pruža autentično tumačenje katoličkog učenja i autentičnu katoličku pastoralnu praksu“, napisao je kardinal George. „Njihova tvrdnja da su katolici samo zbunjuje vjernike u pogledu autentičnog učenja i službe Crkve u odnosu na osobe sa sodomitskim sklonostima.“

„Kao i druge skupine koje tvrde da su katoličke, ali poriču središnje aspekte crkvenog učenja“, izjavio je kardinal, „želim jasno staviti do znanja da ‘Ministarstvo novih puteva’ nema odobrenje ili priznanje Katoličke Crkve i da ne mogu govoriti u ime katoličkih vjernika u Sjedinjenim Državama.“

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...