Četvrtak, 24. listopada 2024.

Rasprava o migraciji ključna je točka sljedećeg zasjedanja Europskog parlamenta

Tijekom drugog listopadskog zasjedanja Europskog parlamenta u Strasbourgu najvažnija točka bit će rasprava o migracijama zakazana za srijedu. Također se planira razgovarati o paketu potpore za Ukrajinu.

Bivši talijanski premijer Enrico Letta u ponedjeljak će predstaviti svoje izvješće o jačanju unutarnjeg tržišta EU-a, nakon čega će uslijediti rasprava na tu temu.

Zastupnici će u utorak raspravljati i glasovati o paketu financijske pomoći Ukrajini vrijednom 35 milijardi eura (u sklopu inicijative za potporu G7). Ovaj paket pretpostavlja korištenje dobiti od zamrznute ruske imovine.

Također u utorak održat će se rasprava o situaciji u Libanonu. Očekuje se da će Europski parlament pozvati na hitan prekid vatre i zaštitu misije UN-a u zemlji nakon nekoliko nedavnih incidenata izraelskih snaga.

Kineske vojne provokacije u blizini Tajvana bit će predmet još jedne rasprave istog dana. EP će glasovati o rezoluciji o ovom pitanju u četvrtak. Zastupnici Europskog parlamenta izražavaju solidarnost s Tajvanom.

U srijedu će glavna tema dana biti rasprava o migracijama. Zastupnici će s Europskom komisijom razgovarati o mogućim promjenama zakonodavstva EU-a kako bi se olakšao povratak državljana trećih zemalja koji nemaju zakonsko pravo ostati u Europi. Razgovarat će i o rezultatima summita EU održanog u četvrtak u Bruxellesu.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...