Ponedjeljak, 04. srpnja 2022.

Treba li zakonski zabraniti ubijanje djece?

Nakon skoro 50 godina pokolja, Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država srušio je staru presudu u predmetu Roe protiv Wadea iz 1973., kojom je odlučeno da je pravo na pobačaj zaštićeno Ustavom. 

Više od dvadeset američkih saveznih država, potaknute ovom velikom pobjedom, zaštitit će nerođenu djecu i time započeti pozitivni preokret u borbi za život, s dugoročnim posljedicama za ostatak svijeta, pa tako i za Hrvatsku.

Pobornici smrti i ubijanja djece u Hrvatskoj burno su reagirali na ove dobre vijesti. Jedan od njih, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, najavio je prikupljanje potpisa za izmjenu Ustava kojom bi se u njega upisalo pravo na pobačaj, a najavljen je, kad dođe do neuspjeha u Sabora, i pokušaj referenduma.

Pobornici smrti ne pristaju na ništa manje od toga pa je tako i sam Grbin za pobačaj rekao: „To je za nas sveto pismo i za to ćemo se boriti!“.

Mediji koji zagovaraju ubijanje nerođene djece provode svoje ankete s ishodima koje oni žele – pozivamo vas da im ovim putem uzvratimo i pokažemo koliko je Hrvatska opredijeljena za život!