Petak, 24. svibnja 2024.

Anketa: Amerikanci se velikom većinom odupiru dopuštenju da učitelji LGTB agendom indoktriniraju djece

Čak ni većina demokrata ne želi da njihova djeca u školi uče o ‘rodnom identitetu’.

Prema novoj anketi, sedamdeset posto Amerikanca se protivi dopuštanju odgajateljima da provode indoktrinaciju djece LGTB dogmom.

New York Times je 16. rujna objavio rujansku anketu koja je provedena u suradnji sa Sienom Collegeom, a koja je pokrivala niz pitanja.

Na pitanje: „Podržavate li ili se protivite dopuštanju učiteljima da u javnim školama drže nastavu o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu?”, 70% je odgovorilo da se protivi, a samo se 27% ispitanika izjasnilo da podržava. Štoviše, čak je i većina demokrata izjavila protivljenje.

Otkrića pokazuju da problem učitelja subvencioniranih od strane poreznih obveznika koji prozelitiziraju zarobljenu, dojmljivu publiku o kontroverznim vrijednostima, ostaje i dalje snažno pitanje za koje se mogu uhvatiti konzervativni kandidati, kao što se je prvi put pokazalo prošle godine kada je republikanski guverner Glenn Youngkin smijenio demokrata Terryja McAuliffea u Virginiji.

Youngkin je McAuliffea pobijedio u studenom prošle godine djelomično jašući na valu nezadovoljstva s ljevičarskim radikalizmom u rasnim i seksualnim pitanjima u državnim školama, da bi se poslije preuzimanja dužnosti počeo baviti tim nezadovoljstvom.

Već prvog dana rada; Youngkin je izdao niz izvršnih mjera, uključujući i zabranu promicanja teorije kritičke mase (CRT) u javnim školama, kao i zahtjev za istragom školskog okruga Loudoun zbog navodnih optužbi o prikrivanju silovanja učenika. Nedavno je Ministarstvo obrazovanja Virginije predstavilo pravila koja jamče obavještavanje roditelja kao i pregled potencijalno kontroverznih materijala u učionici koji se odnose na seks.

Tijekom kampanje 2021., McAuliffe je stvorio opću atmosferu statusa quo prije Youngkina izjavom: “Mislim da roditelji ne bi trebali govoriti školama što bi trebale podučavati,” mišljenje koje je prošlog mjeseca ponovio i demokratski kandidat za guvernera Texasa Robert Francis “Beto” O’Rourke

Još jedan republikanac koji je preuzeo vodstvo po tom pitanju je guverner Floride Ron DeSantis. Prošle je godine najavio reviziju državnog kurikuluma koja bi “izričito isključila nesankcionirane narative poput kritičke rasne teorije i drugih neutemeljenih teorija”, jer “naše škole trebaju ljudima dati temelj znanja, a ne trebaju biti centri za indoktrinaciju, gdje se pokušavaju progurati određene ideologije.” Kao rezultat toga, Florida je odbacila mnoštvo udžbenika koji nisu zadovoljavali državne standarde, što je natjeralo izdavače da ih revidiraju. Ranije ove godine, DeSantis je potpisao zakon o transparentnosti nastavnog plana i programa koji zahtijeva od javnih škola da materijale za učionice stave na raspolaganje roditeljima, kao i zakon o roditeljskim pravima koji zabranjuje školama podučavanje djece od vrtića do trećeg razreda o transrodnosti i drugim pitanjima vezanim uz seksualnost, ograničenjima rasprave o seksualnosti za stariju djecu na sadržaj koji je “prikladan za dob” i zahtijeva da roditelji budu obaviješteni o svim promjenama koje bi mogle utjecati na fizičko, emocionalno ili mentalno blagostanje njihovog djeteta.

Ovoga je ljeta DeSantis poduzeo neobičan korak podržavši 30 kandidata istomišljenika u utrkama za lokalne školske odbore diljem Sunshine State, od kojih je 25 pobijedilo. Te su utrke promijenile ideološku strukturu u pet školskih okruga koji su predstavljali okruge Miami Dade, Martin, Clay, Sarasota i Duval.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...