Srijeda, 17. travnja 2024.

(VIDEO I FOTO) Procesija s kipom Gospe Fatimske

Dan kada se Djevica Marija ukazala u Fatimi – blagdan Gospe Fatimske 13. svibnja – obilježili smo na, Bogu i Bogorodici, nadasve drag način – javnom procesijom s Gospinim kipom i Svetom Misom. Time smo nastavili s održavanjem procesija započetim u vrijeme pandemije i potresa. Ovogodišnja procesija bila je u znaku zahvale za posvetu Rusije i molitve za mir te za slamanje demonskih sila nad Zagrebom i Hrvatskom. Posebno se htjelo Bogu dati zadovoljštinu za grijehe hrvatskog naroda, osobito bogopsovke, bludništva, sodomije i abortusa.

Procesija je krenula od zagrebačke Katedrale do crkve Svete Obitelji na Sigečici. Procesiju s više stotina okupljenih vjernika cijelim je putem vodio prečasni Marko Kovač, vikar za laike Zagrebačke nadbiskupije. Cijelo vrijeme molila se krunica i pjevale marijanske pjesme, a uz lik Gospe nošene su i mnoge relikvije.

Osim relikvijara, svečane barjake i svijećnjake nosili su hrvatski branitelji iz Udruge branitelja Domovinskog rata iz Zagreba i članovi Bratstva „Sv. Josip – Muž pravedni“ koji su pomogli u organizaciji. Na konačnom odredištu župnik Svete Obitelji vlč. Danijel Dukić procesiju je srdačno dočekao. Prečasni Kovač predvodio je Svetu Misu koju je služio i za sve nakane naših podupiratelja koje su nam – iz različitih kampanja – stizale posljednjih mjesecii koje smo ovom prilikom prikazali Bogu na oltaru.

Radosni smo što smo i ove godine uspjeli na prigodan način proslaviti ovaj Marijin dan i posvjedočiti javno svoju katoličku vjeru.

Donosimo video i foto-galeriju procesije.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...