Četvrtak, 18. travnja 2024.

43 centra za pobačaje u 11 država prestala su ubijati bebe otkako je Roe protiv Wadea poništen

Najmanje 43 ustanova za pobačaje u 11 država prestala su s pobačajima nakon ukidanje odluke Roe protiv Wadea prije mjesec dana, čime se ruši dugogodišnja tvrdnja o pobačaju da promjena zakona ne smanjuje broj pobačaja.

Ta procjena dolazi od pro-abortusa Guttmacher instituta, koji je započeo život kao istraživački ogranak Planiranog roditeljstva.

“Do 24. srpnja, 30 dana nakon pada Roea, 11 država — sve na jugu i srednjem zapadu — ili je u potpunosti zabranilo pobačaj (Alabama, Arkansas, Mississippi, Missouri, Oklahoma, Južna Dakota i Teksas) ili je implementiralo zabranu pobačaja koji počinje u šestom tjednu trudnoće (Georgia, Ohio, Južna Karolina i Tennessee)”, rekao je Guttmacher.

 “Prije odluke Vrhovnog suda od 24. lipnja, ovih 11 država imalo je ukupno 71 kliniku koja je pružala skrb o pobačaju. Od 24. srpnja bilo je samo 28 klinika koje su još uvijek nudile pobačaj, sve u četiri države sa šestotjednim zabranama,” nastavila je grupa. “U ovih 11 država, broj klinika koje nude pobačaj smanjio se za 43 u samo jednom mjesecu”, piše LifeSite News.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...